31 Temmuz 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 5. Dönem Genel Başkanımız Köksal Aydın’ın adı sağlık biriminde yaşayacak.

Çalışma arkadaşlarının, hizmet alan engellilerin başvurusu ve yoğun çabası ile genel müdürlüğün onayı alınarak, Aydın’ın işyeri olan Saray Rehabilitasyon Merkezi’ndeki kliniğe Dr. Köksal Aydın Sağlık Birimi adı verildi.

Sağlık biriminin açılışına Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, Ankara Şubemiz Eş Başkanları Rona Temelli ve Hüsnü Yıldırım, Ankara Şube Yönetim Kurulu üyemiz Adem Bulat, Köksal Aydın’ın annesi, kızı, ablası, erkek kardeşi, işyeri temsilci ve üyelerimiz ile çalışma arkadaşları ve hizmet alan engelliler katıldı.

Açılıştan sonra kurumun konferans salonunda Köksal Aydın ile 2018 yılında yaşamını yitiren kurum çalışanlarından Hülya Bilgin ve Hüseyin Turmuş için de anma etkinliği düzenlendi.

Açılış konuşmasını ve sunuculuğu Murat Çakır’ın yaptığı etkinlikte, M. Fatih Toksöz, Sercan Özdemir, Murat Beyhan Çağlayan, Köksal Aydın’ın kızı Bengisu Aydın, kardeşi Yüksel Aydın ile Eş Genel Başkanımız Gönül Erden birer konuşma yaptılar.

Erden, Köksal Aydın’ın emek, demokrasi özgürlük ve sendikal mücadeleye verdiği katkı ve özverili çalışmalarına değinerek, sözlerine şöyle devam etti: “Köksal arkadaşımız hep sokaktaydı, sendikamızın önlüğü hep üstündeydi, Türkiye’nin bütün illerini gezdi. Kısa ömrüne kocaman bir ömür, bir direniş sığdırdı. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi ve çok kıymetli olan sağlık hakkı mücadelesinden ısrarla hiç vazgeçmedi. Üyelikten, işyeri temsilciliğine ve 5.dönem genel başkanlığımıza kadar sendikamızın her kademesinde mücadele yürüttü. Sağlığın ticarileşmesine, özelleştirmeye, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kölece çalışma koşullarına, angaryaya ve ağır iş yüküne hep karşı çıktı. Ancak Köksal’ın kalbinin erken yorulmasında bu karşı çıktığı sistemin payı vardı. Çok yoğun ve fazla çalıştığını hepimiz biliyoruz. Yitirdiğimiz bütün arkadaşlarımıza mücadele kararlılığı sözü vererek, onları mücadelede yaşatma sözünü tekrarlayarak, bugün burada bu etkinliği düzenleyen herkesin emeğine, yüreğine sağlık diyoruz. Işıklar içinde uyusunlar, yıldızlar yoldaşları olsun.”

Daha sonra Aydın’ın çalışma arkadaşları da söz alarak duygularını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Aydın’ın çalışma arkadaşlarından Metin Çınar bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]