Konfederasyonumuza yönelik uzun süredir devam eden, “politik mücadele” ya da “mücadeleye zorlama” ile alakası olmayan, aksine mücadeleden düşürme ve etkisizleştirmeyi amaçlayan provokasyona açık girişim konusunda acil toplantı kararı alan Genel Meclis toplantımız aynı grubun Konfederasyonumuzun kapısını tutması nedeniyle engellenmek istenmiştir.

Konfederasyonumuzu bir yıldır işgal ederek çalışmalarını engelleyen grubun işgalinin sonlandırılması sonrasında yeniden işgal girişimlerinin engellenmek istenmesini “şiddet uygulanıyor” diyerek provokasyon ortamı yaratmak isteyen grup ısrarla tutumunu sürdürmektedir. Girişimlerini sosyal medya üzerinden “sendikalarımıza girmek istiyoruz” diyerek “demokratik bir tavır” gibi gösterme samimiyetsizliğinin sonlandırılması için yapılan görüşmelerden şu ana kadar sonuç alınamamıştır. Aksine “kapıyı kırarak da olsa yine gireceğiz” diyerek, sosyal medyada Yürütme Kurulu, Sendika MYK Üyelerimizi, üyelerimizi ve çalışanlarımızı tehlikeli şekilde hedef göstererek, tam da ihraçları gerçekleştiren iktidarın istediği gibi hareket edilmesi manidardır! İhraçları gerçekleştiren siyasi iktidara olan öfkenin, tepkinin Konfederasyonumuza yöneltilmek istenmesinin neye hizmet ettiği bellidir.

Kargaşaya ve provokasyon ortamına izin vermemek için Yürütme Kurulu Üyelerimiz, sendika MYK Üyeleri ve Genel Meclis Üyelerimiz kapıda kısa bir açıklama yaparak toplantı yerini ve saatini değiştirmişlerdir.

Karar organımız olan Genel Meclis Üyelerimiz, sendikalarımızın üyelere, emek ve demokrasi mücadelesi güçlerine her zaman açık olduğunu ve bundan sonra da açık olacağını ancak işgale asla izin verilemeyeceğini bir kez daha belirterek konuyu görüşmek üzere toplanmıştır.

                                                                                                       KESK MERKEZ YÜRÜTME KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]