KESK Van Şubeler Platformu Feqiyê Teyran’da yaptıkları açıklamayla 3 yıl önce Suruç katliamında yaşamını yitirenleri andı.

Platform adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Van Şube Eş Başkanımız Sezer Örenç, yüzlerce insanın katledildiği bombalı saldırı ve katliamların başlangıcı olarak kabul edilen Suruç katliamının üzerinden üç yıl geçtiğine dikkat çekerek, “20 Temmuz 2015 tarihinde, Türkiye’nin çeşitli illerinden Suruç’a gelen ve çoğu üniversite öğrencisi olan gençlerin basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen patlama sonucunda 33 canımız vahşice katledildi. Yaşama ve insanlığa düşman olan IŞİD’in tehdidi altındaki çocuklara umut olmak için onlara oyuncaklar götüren, çoğu tıp fakültesi, hukuk fakültesi, sosyoloji ve psikoloji öğrencisi olan, her biri ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilecek olan gençlerimizi aramızdan alanların üzerine gidilmediği için katliamlar durmaksızın devam etmiştir” diye konuştu.

Örenç, Suruç katliamı ile başlayan katliamların arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak, gerçek sorumluları tespit etmek için verilen tüm araştırma önergelerinin hükümet tarafından reddedilmesinin katillerin daha da cesaretlenmesine ve yeni katliamlar yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Aradan üç yıl geçmiş olmasına rağmen Suruç katliamına ilişkin bir arpa boyu yol alınamamış olmasına vurgu yapan Örenç, sözlerine şöyle devam etti: “Suruç’ta yaşanan saldırının failleri ve onları büyüten, bugünlere getiren zihniyet bellidir. Suruç’ta hayatını kaybedenlerin katilleri sadece bombayı patlatanlar değil, o bombanın hiçbir engelle karşılaşmadan oraya girmesine seyirci kalanlar, IŞİD çetelerine kucak açanlar ve her türlü lojistik destek sunanlardır. KESK Van Şubeler platformu olarak Suruç’taki insanlık dışı bir yöntemle ve vahşice gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, katillerin ve sorumluların peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]