Van KESK Şubeler Platformu: İsrail Devleti’nin Gerçekleştirdiği Katliamı Kınıyor, Lanetliyoruz

Facebook
Twitter
WhatsApp

Van KESK Şubeler Platformu ile Tabip Odası İsrail’in Filistin’e yönelik katliamını Feqiyê Teyran’da yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

22 ay aradan sonra valiliğin/emniyet güçlerinin engelleme çabalarına rağmen ilk defa alanda basın açıklaması yapabilen KESK’liler, “İsrail Devleti’nin Gerçekleştirdiği Katliamı Kınıyor, Lanetliyoruz” diye haykırdı.

Açıklamayı yapan Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Van Şube Eş Başkanımız Sezer Örenç, ABD ve İsrail’in emperyalist amaçları doğrultusunda Kudüs’ü iç politika malzemesi yapmalarının çözüm yerine çözümsüzlüğü; barış içinde, bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirdiğinin altını çizdi.

Örenç, sözlerine şöyle devam etti: “ABD provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir.  Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir. Nerenin başkent olacağına ABD ya da İsrail politikacıları değil, orada yaşayan halklar karar vermelidir. ABD provakasyonunu ve barışçıl gösterileri silah zoruyla bastırarak katliama yol açan İsrail devletini kınıyor, Filistin halkının meşru taleplerini destekliyor, dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]