Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Filistin’le Dayanışma Eylemi

Facebook
Twitter
WhatsApp

KESK Şubeler Platformu’nun da bileşeni olduğu Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısını protesto etmek için bugün Demokrasi Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platform adına açıklama yapan İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, ABD’nin 22 yıldır uygulamaya koymadığı Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğuna dair kararını hayata geçirmesinin daha ilk günden tüm dünya ülkeleri tarafından açık bir provokasyon olarak nitelendirildiğine dikkat çekerek, “Bu kararın geri alınması yönünde yapılan tüm çağrılar dünya barışını tehlikeye düşürme pahasına cevapsız bırakılmıştı” dedi. Süzen, sözlerine şöyle devam etti: “Demokratik, barışçıl toplantı ve gösteri hakkını kullanan Filistinli direnişçilere karşı silah kullanan İsrail devletinin bu tavrı bir terör devleti tavrıdır. ABD ve İsrail’in emperyalist amaçları  doğrultusunda Kudüs’e iç politika malzemesi yapmaları çözüm yerine çözümsüzlüğü barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma konusu derinleştirmektedir. ABD provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir. Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir nerenin başkenti olacağını ABD ya da İsrail politikacıları değil orada yaşayan halklar karar vermelidir. Diğer Ortadoğu ülkelerinde özellikle kendini İslam diye nitelendiren ülkelere de  şunu ifade etmek istiyoruz. Filistin sorunu ABD ve İsrail’in kullandığı gibi bir iç politika malzemesi olarak kullanmayın. Filistin halkının meşru taleplerinin yanında olmak istiyorsanız öncelikle kendi halklarınıza barış ve demokrasi sağlayın. Kendi halkına barış ve demokrasi sağlamayan bir yönetimin Filistin halkına yapılan zulmü görmesi mümkün değildir.

Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırmalı, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli Siyasal adımlar atılmalıdır. ABD provokasyonu ve barışçıl gösterilere silah zoruyla  bastırarak katliama yol açan İsrail devletini kınıyor, Filistin halkının meşru taleplerini  destekliyor mazlum  Filistin halkına dayanışma içinde olduğumuzu buradan tekrar ifade etmek istiyoruz .”

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]