Diyarbakır Şubemiz, 10 Nisan 2018 tarihinde Onursal Genel Başkanımız Necati Aydın’ın ölümünün 24.yıldönümünü nedeniyle emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren şube şehitlerimiz Zeki Tanrıkulu, Mehmet Emin Ayhan, Şeyhmus Akıncı, Hamit Pamuk, Veysi Sızlanan İkram Damlayıcı, SES barış şehitlerimiz Eyyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdulaziz Yural’ı anma etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak şube şehitlerimizin Mardin Kapı, İplik ve Yeniköy Mezarlığı’ndaki mezarları ziyaret edildi. Ardından Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, üyelerimiz, işyeri temsilcilerimiz, Zeki Tanrıkulu’nun ailesi, emekli üyelerimiz, Eğitim-Sen şube yöneticilerinin katılımıyla şubemizde anma etkinliği gerçekleştirildi.

Anma etkinliği emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Şube Eş Başkanımız ve Diyarbakır KESK Dönem Sözcüsü Gönül Adıbelli, emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenleri saygı ve minnetle anarak konuşmasına başladı. Adıbelli, “Sendikal mücadele yürütürken korkmadan, kararlılıkla, canını ortaya koyan ve bu uğurda yaşamını yitiren arkadaşlarımızın bıraktığı yerden mücadeleyi daha da büyüterek yolumuza devam ettik. Fiziken aramızda olmayan ama ruhen hep yanımızda olan arkadaşlarımız bizlere hep yol gösterici ve ilham kaynağı oldu” diye konuştu.

Şube şehitlerimizden Zeki Tanrıkulu’nun eşi ise şöyle konuştu: “Zeki’nin şehadetinde kızım “Anne sakın ağlama” demişti ve babasının cenazesinde ilk zılgıtı kendisi çekmişti. Zeki’nin yürüttüğü emek ve demokrasi mücadelesini şimdi çocukları devraldı ve yarın torunları devam ettirecek. Bizlere düşen ise onların bu onurlu mücadelesine sahip çıkmak ve anılarına bağlı kalmak.”

Eski Şube Başkanımız Ramazan Kaval da “Emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin tümünün önünde saygıyla eğiliyorum. Anılarına bağlı kalacağımızın sözünü burada bir kez daha veriyorum. Verdiğimiz bu sözün yaşamda hayat bulması için mücadeleye devam” dedi.

Eski Genel Başkanımız Mehmet Veysi Ülgen, SES Diyarbakır Şube şehitlerinin her biri ile ayrı ayrı anısının olduğunu, bu anıların hayatının her alanında etkileri olduğunu belirterek, “Sendikal mücadelede yılmamak, moral ve motivasyonu diri tutmak, yazmak ve arşivlendirmek konusunda arkadaşların etkisi olmuştur” şeklinde konuştu.

Seher Tümer ise “SES’in emek, demokrasi ve sendikal mücadeleye katkılarının çok fazla olduğunu ve bu uğurda çok da bedeller ödediğini” dile getirdi.

Sendikal mücadelede yaşamını yitirenler anısına yapılan sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi ile etkinlik sona erdi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]