İstanbul KESK Kadın Meclisi 8 Mart etkinlikleri kapsamında, Cevahir önünde “Kadınlar Savaş İstemiyor” diyerek basın açıklaması gerçekleşti.

Polisin “Kadınlar Savaş İstemiyor” yazılı pankartın kaldırılmasını, aksi taktirde eylemin yapılmasına izin verilmeyeceğini söylemesine rağmen, kadınlar pankartlarını kaldırmadan basın açıklamasını gerçekleştirdiler.

İstanbul KESK Kadın Meclisi adına açıklamayı yapan Eğitim-Sen 8 No’lu Şube Kadın Sekreteri Mürvet Yılmaz, şöyle konuştu: “Bir yanda güvencesizliğin, yoksulluğun ve işsizliğin, diğer yanda savaşın, militarizmin ve tekçiliğin meşru kıldığı şiddetin türlü biçimlerine her gün daha fazla maruz kalıyoruz. OHAL bahanesiyle en temel haklarımızın kullanılamaz hale getirildiği koşullarda barış sözcüğü yasak edilirken çocuk istismarcılarını kurtarmak için rıza yaşını 12′ ye düşüren yasalar yapılıyor. Kadınlara ve LGBTİ’ lere yönelik taciz, tecavüz ve katliamların korkunç boyutlara ulaştığı bir süreçte Diyanet tarafından sürekli olarak kadınları ve kız çocuklarını hedef alan fetvalar yayınlanıyor. Bize dayatılan yoksulluğu, şiddeti, ayrımcılığı, gericiliği ve savaşı kabul etmiyoruz”

“Kadınlar Savas İstemiyor” “Jin Jiyan Azadi ve “Yaşasın Kadın Mücadelesi” sloganlarının atıldığı eylem, zılgıtlarla sona erdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]