Ankara Şube üyesi kadınlar 8 Mart’ı çeşitli etkinliklerle kutladılar. 3 Mart günü dayanışma kahvaltısında buluşan kadınlar, 45’lik plak dinletisiyle eğlendi. Burada konuşma yapan Şube Eş Başkanımız Rona Temelli ve Kadın Sekreterimiz Nazan Karacabey, kadın emeğinin önemine değinerek, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdiler. 8 Martta alanda buluşmak üzere sözleşen kadınlar dayanışmayla güçleneceklerini ve hayatı örgütlemeye devam edeceklerini söylediler.

8 Mart günü işyerlerinde çalışma arkadaşlarına çiçeklerle “merhaba” diyen SES’li kadınlar,  Hacettepe Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hüseyin Gazi Semt Polikliniği Bahçeli Semt Polikliniği, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hematoloji Onkoloji EAH, Saray Rehabilitasyon Merkezi ve Ankara 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde stantlar kurarak kutlamalar gerçekleştirdiler.

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla Kurtuluş  Parkı’nda gerçekleştirilen 8 Mart mitingine de katılan SES’li kadınlar, mitingin ardından Eğitim-Sen 2 No’lu Şube’de diğer KESK’li kadınlarla biraraya gelerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın politikalarını teşhir eden bir basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısını ardından kadınların yaşadığı sorunlara ve kadın taleplerine kulaklarını tıkayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya mektup yolladılar.

 

 

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]