14 MART’TA SAĞLIKÇILARA REVA GÖRÜLEN YASAK, BASKI, GÖZALTI

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bu gün Ankara Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi önünde yapılmak istenen 14 Mart  basın açıklamasına polis tarafında sert müdahale edildi. Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara onlarca polis tarafından sürüklenerek gözaltına alındı. Buna müdahale etmek isteyen üye ve yöneticilerimize çevik polis kalkanlarla, gazla ve polis köpekleri ile müdahale etti. Ankara Şube yöneticimiz Adem Bulat ve Ankara Tabip Odası yöneticisi Onur Naci Karahancı gözaltına alındı.

Sağlık Emek Ve Meslek Örgütleri 14 Mart Tıp bayramı kapsamında sağlık emekçilerin sorunlarını kamuoyu ile paylaşmak üzere Ankara Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi önünde buluşarak basın açıklaması yapmak istedi.

Ankara Emniyeti  katılımcı sağlık çalışanların kat be katı çevik ve sivil polis yığarak basın açıklamasını engellemeye çalıştılar. CHP Millet Vekillerinden Murat Emir ve Tur Yıldız Biçer inde aralarında bulunduğu Sağlık Emek Ve Meslek Örgütlerinin temsilcilerine gaz, kalkan ve polis köpekleri ile müdahale etmiştir.Bir çok sağlık emekçisi darp edilmiş ve göz altına alınmıştır.

Müdahalede gözaltına Eş Genel Başkanımız  İbrahim Kara, Ankara Şube Yöneticimiz Adem Bulat ve ATO Yöneticisi Onur Naci Karahancı  hastane kontrolünden sonra serbest bırakılmıştır.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]