3 Şubat 2018 tarihinde Bursa Şubemizde gerçekleşen Sağlık Çalışanlarının Sağlığı (SÇS) eğitimine Kocaeli ve Yalova şubelerimiz katılım sağlarken, Sendika Okulu öğrencilerinden Özge Yılmaz da eğitime katkı sunmuştur.

Açılış ve tanışmayla başlayan eğitim, SES Sendika Okulu öğrencilerinden Hüseyin Ercan’ın Sendika Okulunun tanıtım sunumuyla devam etmiştir. Ardından Sendika Okulu öğrencilerinden Özge Yılmaz, SÇS giriş konusu olarak; işveren sorumlulukları ve yükümlülükleriyle ilgili bilgi vermiştir.

SÇS danışmanlarından Doç. Dr. Aslı Davas ise tehlike-risk-iş kazası- meslek hastalıkları ayrımı konusunu risk haritalandırmayı büyük grup çalışması yöntemiyle sunmuştur.  2. olgu katılımcılara grup çalışması ve grup sunumlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Yemek arasından sonra “isyerlerimizde ISG hizmetleriyle ilgili ne durumdayız” konusu tartışılmış, ardından şube/işyeri eylem planları oluşturulmuştur. MYK üyemiz Fikret Çalağan’ın SÇS stratejik bir mücadele alanıdır temalı kapanış konuşmasıyla eğitim sona ermiştir.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]