Adıyaman KESK Şubeler Platformu OHAL’in 6’ncı kez uzatılmasına tepki göstermek amacı ile 20 Ocak 2018 Cumartesi günü Adıyaman Demokrasi Parkında basın açıklaması yaptı. Adıyaman Valiliğinin eylem etkinlikleri 3. Defa 1 ay daha uzatarak izne bağlamasından KESK yürütme kurulu üyelerinin valiliğe yaptığı “basın açıklaması ve oturma eylemi” için izin başvurusu valilik tarafından “sadece açıklama” ya izin veririz denilerek reddedildi. Oturma eylemine yönelik herhangi bir girişimde bulunulursa da anında müdahale edileceği ve işlem başlatılacağı ifade edildi. Yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim -Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağdeviren, “Darbe hukukuna karşı fiili, meşru ve demokratik direnişimizi ve hukuki mücadelemizi tüm zorlukları göğüsleyerek sürdüreceğiz” dedi.

Basın açıklamasına katılan emekçiler “Edi Bese, Artık Yeter OHAL değil demokrasi” pankartı açarak sık sık “Direne direne kazanacağız” “Yaşasın hak hukuk adalet mücadelemiz” “Yaşasın Demokrasi mücadelemiz” sloganlarını attı.

PSAKD Adıyaman Şube, HBVAKV Adıyaman Şube, HDP/DBP Adıyaman İl Örgüt İHD Adıyaman Şube ve çok sayıda yurttaşta eyleme destek verdi.

Adıyaman KESK Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağdeviren, “AKP iktidarının yasaklarına, faşizan tutumuna karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ OHAL’E TERKETMEYECEĞİZ”

“Emekçilerin yüzyıllardır süren mücadelesi sonucu ortaya çıkan temel hak ve özgürlükleri AKP’nin sivil darbesine, OHAL’ine, Başkanlık hevesine terk etmeyeceğiz” denilen açıklamada

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]