MUĞLA’DA TİYATRO GÖSTERİMİ OHAL BAHANESİYLE YASAKLANDI

Facebook
Twitter
WhatsApp

Muğla ilinde Eğitim-Sen tarafından gösterimi yapılmak istenen Milas, Bodrum, Fethiye; Marmaris, Datça Kaymakamlıkları tarafından gösterimi uygun görülmeyen Duygu Şahlar’ın oyunu Eee Kurtulduk mu? tiyatro oyunu ile ilgili KESK Muğla Şubeler Platformu, DİSK İl temsilciliği, TMMOB İKK, Muğla Tabip Odası tarafından; Oyuncu Duygu Şahlar’ın da katılımıyla KESK binasında Basın Toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasını KESK Muğla Şubeler Platformu adına SES Muğla Şube Yönetim Kurulu Üyesi İlknur BAŞER okudu.

Açıklamanın ardından söz alan Duygu ŞAHLAR;

Bir ülkenin sanatını yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür” diyenlerden aldık gücümüzü, inadımızı ve ısrarımızı. Burada da bu oyunla, yasaklara rağmen her ilçede gösterimi yapıldı. Bu inat ve ısrar ile OHAL ve yasaklarını deleceğiz. KHK lar ile sadece kamu kuruluşlarında çalışmamız yasaklandı, ama bu uygulama gösteriyor ki bizler hayatın her alanından silinmeye çalışıyoruz. 31 ilde 42 yi aşkın oynana  bu oyunun sadece Muğla ili sınırlarında oynanmasının uygun görülmemesini şaşkınlıkla karşıladık.

Buna karşı mücadelemizi şarkılar, masallar, tiyatro oyunları ile anlatmaya devam edeceğiz. Tıpkı göğü iten kuş masalında ki kuşun çabası gibi dedi. Ardından “göğü iten kuş” masalını anlattı.

Basın Metni İçin >>>

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]