İSTANBUL’DA OKMEYDANI HASTANESİ’NDE İŞTEN ATILAN TAŞERON İŞÇİ İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Facebook
Twitter
WhatsApp

Dev Turizm İş’e üyesi olan kadın işçinin işten atılmasına karşı Okmeydanı Hastanesi’nde Disk Genel ve Dev Turizm İş ile birlikte basın açıklaması yaptık. Genel İş adına Fatma Derinkol konuştu. İşten atılan arkadaşımız işe alınana kadar Genel İş olarak takipçileri olacağını söyledi.

DİSK Gıda İş Genel Sekreteri Levent Gökçek; “Ayfer arkadaşın çocuğu hasta diye izin alması nedeniyle işten çıkarılması kabul edilemez. Taşerona kadroyu dillerinden düşürmeyenlerin yalanlarımıza karnımız tok. Taşeron çalışma bu örnekte de görüldüğü gibi güvencesizliktir. ” dedi

Sendikamız adına işyeri temsilcilimiz Fadime Kavak konuşma yaptı. “Hastanede çalışan sağlık emekçileri olarak yemekhane hizmetlerinde çalışan arkadaşın işten atılmasına karşıyız kabul edilemez buluyoruz.  Taşerona kadro vereceğiz diyenlerin pembe balon gerçekleri hiç  yansıtmamaktadır. 7 gün 24 saat hizmet üreten işkolumuzda çalışmak zaten yeterince zor iken, bir de taşeron firmaların iktidar gücünü arkasına alarak gösterdiği tehditlerin cevap bulamayacağını örgütlü gücümüzle göstereceğimizin altını çizerek bir kez daha göstermek istiyoruz. Ayrıca asgari ücret meselesinin görüşüldüğü bugünlerde zaten fedakarca çalışan biz emekçilerden beklenen fedakarlığı kabul etmiyoruz. Ayfer arkadaş işe alınana kadar konunun takipçisi olacağız.” diyerek düşüncelerini ifade etti. Dev Turizm İş adına Marmara Şube Başkanı Turgay Özdemir  konuştu. Okmeydanı Hastanesi’nde yeni örgütlendiklerini, örgütlü mücadele ile kazanım elde edeceklerini , Ayfer arkadaşın işten atılmasının örgütlenme sürecinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. “ama bugün gördük ki bu hastanede ki sendikalar tek sendika gibi mücadele ettikçe kazan biz işçiler oluruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Basın açıklamasından sonra eylem sona erdirildi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]