9. Dönem 1. Merkez Kadın Meclisi Toplantımızı Gerçekleştirdik.

Facebook
Twitter
WhatsApp

9.Dönem 1. Kadın Meclisi 23-24 Eylül 2017 tarihlerinde Ankara’da toplandı. KESK Genel Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, Genel Sekreterimiz Pınar İçel Çepe ve Kadın Sekreterimiz Selma Atabey’in katıldığı Meclis toplantısına aralarında şube/temsilcilik kadın sekreterlerimiz ve üyelerimizin de bulunduğu toplam 26 kişi katıldı.

Demokrasi mücadelesinde yitirdiğimiz kadınlar anısına yapılan saygı duruşunun ardından SES Ankara Şube Kadın Sekreterimiz Nazan Karacabey’in açılış konuşmasıyla başlayan Meclis toplantımızda Kadın Sekreterimiz Selma Atabey ve Eş Genel Başkanımız Gönül Erden birer konuşma yaptılar. Divan oluşturulmasıyla devam eden toplantıda KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy da Meclise seslendi. Meclis katılımcısı kadınlar, sendikal ve siyasal süreç değerlendirmelerinde OHAL ve KHK’ların son bir yıldır toplumun genelini etkilediği gibi özelde de kadınların kazanımlarına yönelik büyük saldırıların gerçekleştiği bir süreçten geçmekte olduğumuz, cinsiyetçi, gerici ve dinci politikalarla kadının emeğine, bedenine, kimliğine, yaşam tarzına müdahalenin artığı tespitleri yapıldı. Önümüzdeki süreçte hem sendikal hem de siyasal mücadelede kadın meclislerinin önemi bir kez daha vurgulanarak,  önümüzdeki dönem planlaması için kadınların güçlü katılımıyla faşizme karşı örgütlenme çalışmalarının sözü verildi.

Meclis toplantısının ikinci gününde SES Kadın Meclisi yönetmeliği oluşturuldu. Bu yönetmeliğe uygun olarak kadınlar önümüzdeki döneme yönelik planlamalarını yaptı.  Ayrıca gündemde bulunan Müftülük Yasa Tasarısı hakkında avukatımız Sevinç Hocaoğulları tarafından hukuksal bilgilendirme yapıldı.

Kadın Meclisimiz, kadının örgütlü duruşundan asla taviz vermeyeceğini ve bu karanlık günlerin panzehirinin kadın mücadelesini yükseltmekle ve barışı örgütlemekle mümkün olduğunu sonuç bildirgesine dahil ederek 2 günlük toplantısını bitirmiştir.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]