21 Temmuz 2017 tarihinde açılışını gerçekleştiren SES Sendika Okulu ilk toplantısının 22-23 Temmuz 2017 tarihinde Eğitim Sen Genel Merkezinde gerçekleştirdi.

Yoğun geçen toplantıda;

İlk gün Sendika Okulu Kadın Modülü tarafında hazırlanan program tüm gün sürdü.

Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı başlığında Aynur Ayhan’ın yürttüğü ısınma hareketlerinden sonra Özge Göncü bu temelde bir sunum yaptı.

Öğleden sonra Sendikalarda Cinsiyetcilik başlığında Canan Çalağan’ın yaptığı sunumun ardında vızıltı tekniği ile bu konu katılımcılar tarafında tartışıldı.

Günün son sunumu Hak Mücadelerinde Kadın başlığında yapan Nilgün Demirtaş, mücadele eden kadın potrelerinden görsellerle sunumunu tamamladı.

İkinci gün daha çok Sendika Okulu’nun geçmiş dönemde yaptığı çalışmaların değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönem okul ve modüller olarak yapacağı çalışmaların programının çıkarılması ve planlamasının yapılması şeklinde yürütüldü. Günün sonunda okul önümüzdeki 6 ay boyunca öncelikli konusunun Şehir Hastaneleri olduğunu netleştirmiş ve SES Genel Merkezince Kasım veya  Aralık başı yapılacak Şehir Hastaneleri Çalıştayı için çalışmalarda görev alacağını kararlaştırarak toplantısını tamamlamıştır.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]