ÇOK GEÇ OLMADAN NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA SERBEST BIRAKILSIN !..

Facebook
Twitter
WhatsApp

 Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, açlık grevlerinin 75. gününde gece yarısı polis baskınıyla gözaltına alınmıştır.

KHK’ler ile işten atılan ve “işimizi geri istiyoruz” talebiyle 195 gündür Yüksel Caddesinde oturma eylemi yapan ve 75 gün önce de süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, “yeni tekel ve gezi yaratma çabası” gibi “absürt” bahanelerle gece yarısı gözaltına alınmışlardır.

Açlık grevlerinde geçirdikleri her geçen gün sağlık durumlarındaki kötüleşme daha da belirginleşirken, yaşamsal risklerinin de giderek arttığı bu günlerde yapılan gözaltı, haksız, hukuksuz ve gayriinsanidir.

Mineral ve vitaminlerin alınmaması nedeniyle açlığa bağlı olarak bağışıklık sistemindeki bozulma, vücut savunma hücrelerinin üretilmemesi, duyu organlarının etkilenmesi nedeniyle, kokuya, ışığa, sese duyarlılığın artması gibi durumları da göz önüne aldığımızda bu gözaltı Nuriye ve semih için aynı zamanda bir işkencedir.

Siyasi iktidarı uyarıyoruz;

Daha da geç olmadan, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan bu insanların taleplerini görmezden gelmek, gözaltı ve benzeri uygulamalarla susturmaya çalışmak yerine “işimizi geri istiyoruz” talebini bir an önce gerçekleştirerek arkadaşlarımızın yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam etmelerini sağlayın.

Aksi takdirde yaşanan tüm olumsuzlukların sorumlusu siz olacaksınız…

MERKEZ YÖNETİM KURULU

                                                                                                                     22.05.2017

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]