Sendikamız bugün (23 Şubat 2017) Malatya’da kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Bülent Uçar ve İzmir’de çalıştığı hastanenin 10. Katından atlayarak intihar eden asistan hekim Orhan Çetin’in ölümlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sendikamız adına basın açıklamasını Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara gerçekleştirdi. Basın açıklamasına “20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen ve bugüne kadar kesintisiz bir biçimde devam eden OHAL’e dayandırılarak çıkarılan KHK’lar ile somut gerekçelere dayandırılmayan, darbe ile ilişkisi kanıtlanmamış, hukuksuz bir şekilde kamudan ihraç edilenlerin sayısı yüz bini aşmış durumda.

Darbecilerle hesaplaşma iddiası yerini muhalif olanlara bıraktı.” sözleri ile başlayan Kara, “İşinden, mesleğinden olan, açlıkla terbiye edilmeye çalışılan, hayatı boyunca darbelere karşı çıkmış, darbelerden çekmiş olsalar da darbecilikle suçlanmanın dayanılmaz ağırlığı, ayaklar altına alınan akademi cübbeleri, hakkını aramak işini geri isteyince ise maruz bırakılan polis şiddeti, gözaltılar…

Bu adaletsiz döndürülen çark, hayatlarımızdan günleri, yılları çalmıyor sadece;  mesleğimizi yapabilme hakkını, hakkını arama özgürlüğünü çalmakla da kalmıyor;

Sağlığımızı elimizden alıyor;

Doğrudan canlarımızı aramızdan alıyor;

Geleceğimizi, yaşanacak güzel günlerimizi elimizden alıyor…

Son bir hafta içerisinde karşı kaldığımız kayıplar bile bu hukuksuz ihraçların sonuçlarının ne boyutta olduğunu olabileceğini ne yazık ki gösteriyor.” sözlerine devam etti.

Basın açıklamasını “Malatya Şubemizin 8. Dönem Eş Başkanlığını yürüten Bülent Uçar’ın kalbi haksız ve hukuksuz uygulamalara daha fazla dayanamayarak durdu.

Yine İzmir’de Asistan Hekim Orhan Çetin, çalıştığı Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 10. katından atlayarak  yaşamına son verdi.

Bu ölümlerin sorumlusu OHAL’dir.” “Sizin OHAL’inize verecek bir canımız daha yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın Açıklaması Metni>>>

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]