BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ; İHRAÇLARA KARŞI DİRENECEĞİZ !

Facebook
Twitter
WhatsApp

Diyarbakır’da Eş Genel Başkanımız Gönül ERDEN, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat, TTB Merkez Konsey Üyesi Şeyhmus GÖKALP’ın da katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 11. Katında yemekhanenin önünde ihraç edilen çalışanların isimlerinin yazılı olduğu dövizlerle başlanılan eylem ardından yemekhanenin içerisinde zılgıt ve alkışlar eşliğinde ihraçlar protesto edildi. Yemekhanede bilgilendirme yapıldı. Ve hastane önünde yapılacak basın açıklamasına davet edildi. Slogan ve alkışlar eşliğinde 11. Kattan aşağıya inildi.

Zemin katta çalışanlar ve halkın destek verdiği eylem çalışanlar üzerinde geliştirilen faşist uygulamalara karşı direniş sergileyeceğimizi ve dayanışma içerisinde olunacağı belirtildi. Faşizme karşı omuz omuza. 675khkdiyarbakir2Yılmak yok direniş var. Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek. Direne direne kazanacağız. sloganları atıldı. Basın açıklaması için Hastane bahçesine çıkmak isteyen kitleye polis içeri girerek engel olmaya çalıştı. Kitleye hastane içerinde gaz sıkıldı. Kapı önünde plastik mermi ile havaya ateş açıldı. Emekçilerin kararlı duruşu ile hastanenin diğer kapısından bahçeye çıkarak kurum temsilcileri tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Tabipler Odası ve KESK birleşenleri katıldı. Kitle sık sık “Direne Direne kazanacağız” ve ”Gün gelecek Devran Dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. Eş Genel Başkanımız Gönül Erden açıklamasında, mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini devletin yapılan saldırı ve gözaltı politikalarını kınadı. AKP iktidarı kendisi gibi olmayan hiç kimseye şans tanımak istemediğini vurguladı “Bütün Kürtlere, Demokratlara karşı bir savaş başlattı. 15 Temmuz darbesini kendine bahane ederek, KHK kararını kendine kalkan yaparak hukuksuzlukta sınır tanımıyor. Bütün alanlara saldırdığı gibi KESK’lilere de saldırıyor. Çünkü biliyor bizler hiçbir zaman bu iktidarın politikasını uygulamadık uygulamayacağız. Bizler biat etmedik diz çökmedik onlara çünkü bu ülkeye demokrasi ve barışın gelmesi için mücadele ettik. Etmeye devam edeceğiz” 5 ay önce ihraç ettiği sağlık çalışanları şimdi yine KHK kararı ile ihraç ettiğini belirtti. “Biz sağlıkçılar bağırdık çığlık attık ve bağırmaya devam edeceğiz. Bu uğurda Şehmuz, Aziz ve Eyüp olmak üzere 3 yoldaşlarımızı kaybettik. Arkadaşlarımıza ve bütün yoldaşlarımıza söz veriyoruz. Korkmuyoruz,  vazgeçmeyeceğiz,  direneceğiz ve kazanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi adına Dr. Şeyhmus Gökalp ise,  sağlık alanında ihraç edilen doktor arkadaşlarının toplumun her zaman için sağlık hakkını ön planda tutuğunu söyledi.  Toplumun sağlığını geliştirmek için arkadaşlarının da ihraç edildiğini ifade eden Gökalp, “KHK kararname ülkemizde adil yargılanma kararını hukuku, yasayı da ortadan kaldırmıştır. Sağlığın ve eğitimin kalitesini yükseltmek isteyen bütün emekçiler ihraç edilmiştir. Direneceğiz ve mutlaka kazanacağız” diye ifade etti.

Son olarak konuşan ve ihraç edilen Doktor Şemsettin Koç ise, Tarih boyunca hep savaştıklarını ve ölümleri, şiddetleri, ötekileştirilmişliği, baskıyı, zulmü gördüklerini söyledi. Sağlık alanında vicdanlı insanlar olarak bu toplumun vicdanını temsil eden insanların var olduğunu ifade eden Koç, “Hiçbir zaman kirliliğe bulaşmamış insanlar var. Devlet temiz insan istemiyor. Köle ve biat eden insan grupları istiyor. Biz vicdanen her zaman rahatız. Bizler savaşın bitmesi için her zaman mücadele ediyoruz. Yaşam gerçekliğimizde her zaman insan öncülüğü olmuştur. Hiçbir zaman çıkar ilişkisi yüzünden nasıl para kazanırız diye düşünmedik. Biz mesleğimizden olduk ama inançlarımızdan düşüncelerimizden vazgeçmedik ” dedi.

675khkdiyarbakir1

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]