DERSİM İHRAÇLARA KARŞI “DİRENİŞE DEVAM DEDİ”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bu gün(31 Ekim 2016) yaşanan ihraçlara karşı SES ve KESK’ e bağlı sendikalara ve emek- demokratik  güçlerin katılımı ile Sağlık Müdürlüğü  önünde kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Saat 12.30 da başlayan eylemde basın açıklamasını SES Şube Başkanımız Özkan Uç yaptı. Ayrıca basın açıklamasında KESK Eş Başkanı Şaziye Köse ve SES MYK Üyesi Fikret Çalağan kısa birer konuşma yaptı.

KESK Eş Başkanı Köse yaptığı açıklamada “Darbeyi fırsata çevirmeye çalışan AKP iktidarı  toplumu bir bütün olarak esir almaya çalışmaktadır: Susun, boyun eğin, itiraz etmeyin, diyor. Ancak bilmelidir ki biz KESK olarak botun eğmeyeceğiz, susmayacağız, itiraz edeceğiz.  Biz çalmadık, yalan söylemedik, birine yanaşarak bir yerlere gelmedik. Birilerini parsel parsel bir şeyler vermedik. …… İktidar karanlığı yayıyor biz mücadelemizle aydınlığı sağlayacağız. Çünkü biz haklıyız ve kazanacağız…” altını çizdi.

SES MYK Üyesi Fikret Çalağan ise “ … bu gün kurum yöneticileri bu süreçten sorumludur. Bundan dolayı bu günden itibaren bizde kayıt tutacağız. İktidarın hukuksuzluklarına ortak olanları, ihbar edenleri ,  uygulamaları ile bu hukuksuzluğu geliştiren yöneticileri  ve sessiz kalarak ortak olanları not edeceğiz. Bu günün OHAL rejimini sorumlusu  12 Eylül gibi üç kişi ile sınırlandığı bir sonuç yaşanmaması içi kayıt tutmaya devam edeceğiz. Ayrıca  topluma ihbarcılık gibi bir ahlaksızlığı kabul ettirerek, toplumu çürütmeye çalışıyorlar. Bizler onurlu bir duruş ile bu ahlaksızlığı yayılmasını engelleyeceğiz. Bu bizim tarihsel olarak sorumluluğumuzdur. Sorumluluk gereği direnişe devam edeceğiz. Kazanan biz olacağız…..” dedi.

Basın açıklaması “ direne direne kazanacağız.” Sloganları ve alkışlarla tamamlandı.

675khkdersim2

675khkdersim3

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]