Şube Eş Başkanımız Dr. Reşat DOĞAN, 3 üyemiz ve Suruç Devlet Hastanesinde çalışan taşeron elemanı 25.06.2016 tarihinde sabah saatlerinde evlerinden ve işyerlerinden hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmış olup, 26.08.2016 bugün sabah saat:09,30’da Suruç Devlet Hastanesi önünde MYK üyemiz Fikret sanliurfagozaltiserbest2ÇALAĞAN’ın da katılımıyla gözaltlıları protesto etmek için basın açıklaması yapıldı. basın açıklamasının akabinde kitlesel olarak Suruç Adliyesine gidildi. Saat:15.30 sularında Şube Eş Başkanımız Reşat DOĞAN ve üyelerimiz savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 


BASINA VE KAMUOYUNA

“sözde” demokrasi değil, özde demokrasi istiyoruz.

Şanlıurfa’da sabahın erken saatlerinde Ş.Urfa Şube Eş Başkanımız Reşat Doğan’ın da aralarında bulunan 4 üyemiz ve bir taşeron sağlık işçisi nedenini bilemediğimiz/anlayamadığımız bir şekilde evlerinden gözaltına alınmıştır.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini fırsata çeviren siyasi iktidar, bir yandan çalışma yaşamını güvencesizleştiren yasal düzenlemelerle emek düşmanı politikalarında ısrar ederken, diğer yandan da  sendikamızın üye ve yöneticilerine dönük baskı politikalarına devam etmektedir.

Oysa darbe girişimi sonrasında günlerce demokrasi nöbetlerine çağrı yapan siyasi iktidar, OHAL’le birlikte çıkardığı Kanun Hükmündeki Kararname’ lerle “demokrasi” söyleminin kamuoyunu yanıltmaktan başka bir şey olmadığının baskıcı ve totaliter rejimde ısrar ettiğinin göstergesidir.

Şöyle ki,

Gözaltına alınan arkadaşlar kelepçe ile Suruç Devlet hastanesinde muayene edilmeye çalışılmış hastanede içinde kelepçeli şekilde gezdirilerek Hekimlik mesleğini itibarsızlaştırmaya çalışmışlardır.

Ayrıca, arkadaşlarımızın gözaltına alınma gerekçelerinin tamamıyla hukuksuz ve itibarsızlaştırmaya dönük olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Biliyoruz ki, Urfa’da halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının geleceğine dönük mücadelenin en önünde yer alıyor olmaları yöneticilere korku salıyor. Bu nedenle defalarca memuriyetten men istemi de dahil soruşturma geçiren şube eş başkanımızı bugün gözaltına alarak itibarsızlaştırmaya ve mücadelesinden ödün vermeye çalışıyorlar.

Ama başaramayacaklar…

Suruç devlet Hastanesi’nde çalışan Şube Eş Başkanımız Reşat Doğan başta olmak üzere, Şube üyelerimiz Ali Doğan, Kasım Çelik, Mehmet Gündüz ile taşeron sağlık işçisi Yaşar Gündüzalp’e karşı yürütülen bu hukuksuz uygulamadan vazgeçilmesi, yönetici ve üyelerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz.26.08.2016

Rükan KİLİNÇ

Şanlıurfa Şube Eş Başkanı

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]