Başbakan Binali Yıldırım’ın AKP Grup Toplantısında Acil Servisler ile ilgili sözlerini tüm AKP’liler alkışlarla karşılarken biz sağlık emekçileri hala hayretler içindeyiz…

Başbakan’ın sözlerini tüm sağlık emekçilerinden, hastalarımızdan ve hastalarımızın yakınlarından özür dileyerek tekrar okuyoruz:

“Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için 13temmuz2016istanbul1gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu.”

Değerli basın emekçileri, değerli sağlık emekçisi arkadaşlarımız; Başbakan’ın sözlerinde de ifade edildiği gibi ülkemiz açısından “İşte geldiğimiz nokta bu.”

Maalesef iktidarın Türkiye’yi taşıdığı bu düzeyi göz önüne alarak bazı basit gerçekleri Başbakan’a hatırlatmak istiyoruz.

Acil Servisler ciddi birimlerdir, buralardan bahsederken ızdıraplardan, acılardan, yaralardan, insan hayatlarından söz ediyoruz Başbakan!

Biz sağlık çalışanları acil servislerde gülmekten, espri yapmaktan, hatta kaygısız tasasız yürümekten bile utanırız. Acil servislerdeki duruşumuz, hastalara ve insana olan sevgimizdendir, saygımızdandır, kendimize ve mesleğimize olan hürmetimizdendir.

“Saatlerce aç susuz kalırız, nedenini bilir misin?” diye sormayacağız, zira bilmediğini ve  bilemeyeceğini de biliyoruz Başbakan.

Biz sizi daha önce yaptığınız sorumsuz konuşmalardan biliriz Başbakan… Bombalı katliamlar yaşanırken şaşalı kutlamalarınızdan, Mecliste temsili köprü açılışı yapmanızdan biliriz!

Acil servislere başvuran hasta sayısının yılda 100 milyona çıkmasıyla, Türkiye’nin nüfusundan fazla acil servise başvurulan tek ülke olmasından övündüğünüzden biliriz sizi. 5 lira poliklinik farkı ödememek için Acil Servislere yığılacak kadar yoksullaştırdığınız halkı, kronik hasta bakım olanaklarının yokluğu nedeniyle acil servislerdeki yığılmayı “başarı” olarak sunmanızdan tanırız.

Başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarına hakaretlerinizden, öldürülmelerine kadar varan kayıtsızlıklarınızdan biliriz sizleri Başbakan…

“Sağlıkta Dönüşüm Programı” adıyla 2 dakikada hastaya bakmayı marifet saydığınızdan;

Acil Servislerde bir hekimi 500 hastaya bakmaya zorladığınızdan;

İnsanların hastalanmasından rant devşirme fikrinizden ve zikrinizden biliriz sizleri Başbakan…

Ama inanın ki profili bu kadar düşüreceğinizi beklemiyorduk, bilmiyorduk!

Hadi diyelim bize saygınız sevginiz yok, ya hastalara, kadınlara yada insan onuruna da mı saygınız yok ey Başbakan!

Tepkimiz sadece bu hürmetsizliğinizi kınamakla kalmayacak kadar ciddidir ey Başbakan… Her şeyin ötesinde bu ülkenin Başbakanı, kadın emek gücünün en yoğun olduğu iş kollarından biri olan sağlık ortamında bundan sonra yaşanacak tüm cinsel saldırı ve tacizlerin BAŞ sorumlusu olduğunu bilmelidir.

Acil sağlık çalışanlarından derhal özür dilemenizi,

Acil kapılarında kuyruklara mahkum edilerek iyileşmeyi bekleyen milyonlarca insanımızdan özür dilemenizi,

Kadınlardan özür dilemenizi,

80 milyon Türkiye halkından, insanlardan ve insanlıktan özür dilemenizi bekliyoruz Ey Başbakan!

ACİLEN SAYGI VE ÖZÜR BEKLİYORUZ!

 

İSTANBUL TABİP ODASI

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI İSTANBUL ŞUBELERİ  

DİSK / DEVRİMCİ SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]