SES Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Tabip Odası, DTK Sağlık Meclisi, METSAD, Eczacılar Odası ile birlikte son zamanlarda havuz medyası tarafından  sosyal paylaşım hesaplarında sağlık kurumları ve bazı sağlık çalışanlarının isimlerini vererek hedef gösterme ve karalama haberlerine ilişkin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Eş Genel Başkanımız İbrahim KARA, KESK Dönem Sözcüsü İkram ATABAY Tabipler Odasından Şeyhmus GÖKALP ve kurum temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasını Şube Eşbaşkanımız Selma ATABEY okudu. Eş Genel Başkanımız İbrahim KARA, KESK Dönem Sözcüsü İkram ATABAY, Tabipler Odasından Şeyhmus GÖKALP  konu hakkında açıklama yaptı

Açıklamada, “Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hekim arkadaşlarımıza yönelik havuz medyası üzerinden ısrarla yürütülen karalama, hedef gösterme, hakaret ve tehdit odaklı açıklamalar ve asılsız haberlerle birlikte sağlık emekçilerine ve mesleğe yönelik tehditler bardağı taşırma noktasına getirmiştir. Yetkilileri, savcıları ve başta çalıştığımız kurumlar olmak üzere tüm ilgilileri bu asılsız ‘haberlere’ karşı hareket etmeye çağırıyoruz” denildi.

Tüm bu karalamalara, asılsız iddialara karşı sağlık emekçilerinin sağlık hakkına ve barış talebine sahip çıkacağına, yaşamdan yana saf tutmaya ve mesleki etik değerlere bağlı kalmaya devam edeceğine yer verilen açıklamada, “Ölümler, tutuklamalar, hedef gösterilmeler, baskılar, tehditler, soruşturmalar bizleri bu taleplerimizden ve haklı mücadelemizden alıkoymayacaktır. Bu asılsız iddia ve iftiralara uğrayan meslektaşlarımızın yanındayız. Bu ithamlara karşı başta hukuk alanında olmak üzere mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi duyuruyoruz” denildi.

 

Basın Açıklamasını İndirmek için >>>

diyabakirsaglikcilarhedef3

diyabakirsaglikcilarhedef1

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]