Cerattepe’de yapılmak istenen madencilik faaliyetine karşı direnişe geçen Artvin halkı ile dayanışma içerisinde olmak ve direnişlerini sahiplenmek için Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu adına Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, 18 Şubat’ta Artvin düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüşe katıldı.

Yeşil Artvin Derneği’nin çağrısıyla Artvin merkezde bir araya gelindi. Binlerce kişinin toplandığı meydanda halk Vali’yi istifaya çağırdı, onları hedef gösteren medyaya öfkesini haykırdı. Polisin ve jandarmanın saldırısını kınayan Artvinliler, şirket gidene kadar mücadeleye devam edeceklerini ilan etti.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan’ın yapmış olduğu basın açıklamasından sonra “Artvin’i Yağmacılara Teslim Etmeyeceğiz” pankartı ile yürüyüşe geçildi. Valilik ve Orman Müdürlüğü önünde “Vali İstifa”, “Cengiz’in İtleri Yıldıramaz Bizleri”, “Cerattepe Geçilmez, Artvin Halkı Yenilmez” sloganları atıldı.

Eylem Sonrasında Sendikamızın Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ve Artvin Temsilcilik Başkanı Suat Çelik Yeşil Artvin Derneği’ni ziyaret ederek, desteklerini ifade ettiler.

IMG_7175

IMG_7171

IMG_7154

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]