Sokağa çıkma yasağı altındaki Cizre’de yıkık bir binanın bodrum katında 19 insan su ve gıdadan yoksun bir şekilde kanayan yaraları ile yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Yanıbaşlarındaki yaralılar kan kaybından bir bir yaşamını yitirirken yaşama tutunmaya çalışanlar günlerdir yardım talebinde bulunuyorlar.

İnsanlığı göreve çağırıyorlar!

Bu yardım talebine başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere hükümetten olumlu bir yanıt gelmezken hayat kurtarmak için gece gündüz demeden günün 24 saatinde sağlık hizmeti sunan TTB ve SES üyesi bir grup gönüllü sağlık çalışanından yanıt geldi. SES ve TTB üyesi sağlık emekçileri ettikleri yemine sadık kalıp yaşamdan yana tavır alarak yola çıktılar.

1 Ambulans,
9 hekim
4 hemşire  ve
1 ambulans şoförü

kendi yaşamları pahasına yola koyuldular! Cizre yakınlarında sağlık koridoru açılmasını bekliyorlar.

Sokağa çıkma yasağı sonlandırılsın, gönüllü sağlıkçıların yaralılara bir an önce ulaşabilmesi için gerekli kolaylık gösterilsin, yaşam hakkının ve sağlık hakkının önüne daha fazla engel çıkartılmasın.

Top ve havan atışlarıyla yıkılmış binanın bodrum katının toplu mezara dönüşmemesi için saniyelerin önemli olduğunu bilerek hükümeti sesimize kulak vermeye çağırıyoruz!

Sağlık koridoru açılsın…

#SağlıkKoridoruAçılsınsaglikemekcileriisiniyapiyor1

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]