ŞEHMUS’UN ÖLÜMÜ İÇİMİZİ YAKTI; BAKANIN AÇIKLAMASI İSYANIMIZI BÜYÜTTÜ

Facebook
Twitter
WhatsApp

Beytüşşebap’ da yaralı almaya giden üyemiz ve ambulans şoförü Şehmus DURSUN’ un özel hareket polislerince öldürülmesi sağlık emekçilerin içini yakmıştır. Her gün savaştan kaynaklı olarak canlarımızı kaybediyoruz.

Sağlık emekçileri olarak sağlık hizmeti verirken öldürülüyoruz. Darp ediliyoruz ve hakarete uğruyoruz. Aynı zamanda sağlık kurumları güvenlik kuvvetlerince çalıştırılamaz hale getirilmektedir.

Eyyüp Ergen arkadaşımız öldürüldü, Sağlık Bakanı ses çıkarmadı; sağlık kurumları basıldı, ses çıkarmadı; defalarca randevu talep ettik, cevap vermedi; görevini yapın sağlık emekçilerini koruyun dedik; yazılar yazdık cevap gelmedi. Şehmus öldürüldüğünde ise çok hızlı bir şekilde ses çıkardı Sağlık Bakanı. Ancak Şeymus’un öldürülmesinde yanında olan sağlık emekçilerini hadi bırakalım ziyaret etmeyi arayıp nasıl oldu olay diye bile sormadan, orada bulunan kimseyle konuşmadan, bulunduğu yerden ve kimden bilgi aldığını sormamızı gerektirecek şekilde bir açıklama yaptı Sağlık Bakanı. Belli ki failleri gizlemek için, kamuoyunu da yanıltmak için bu kadar hızlı çıkmıştı bu kez ses.

Sağlık Bakanın bu sorumsuzluğu isyanımızı büyüttü.

Bu gün(30.09.2015) tüm illerde işyeri, önünde bir saatlik oturma eylemi ile sessizlikte çığlımızı yükselttik.

Şırnak

Eş Genel Başkanımız Gönül Erdem ve Genel Sekreterimi Birsen Seyhan ile Şırnak’ da farklı ilçelerden sağlık ve sosyal hizmet emekçinin katılımı ile Beytüşşebap Devlet Hastanesi önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yapıldı. Saat 12.00 de yapılan basın açıklamasından sonra topluca Ambulansın tarandığı yere gidildi. Daha sonrada Şehmus Dursun’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

seyhmusdursunsirnak3

seyhmusdursunsirnak4

seyhmusdursunsirnak1

URFA

Mehmet Akif İnan E.A. Hastanesi bahçesinde saat 11.00 ile 12.00 arasında   kitsel katılımla ile basın açıklaması yapıldı.

seyhmusdursunurfa1

Van

112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya KESK Şubeler Platformu ve Van-Hakkari Tabip Odası destek vermiştir.

seyhmusdursunvan1

İstanbul /Bakırköy

Sadi Konuk E.A. Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına KESK Şubeleri destek vermiştir.

 

Mardin

Kızıltepe Devlet Hastanesi ve Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamaya KESK Şubeler Platformu destek vermiştir.

seyhmusdursunhakkari1

 

Diyarbakır

E.A Hastanesi, Tıp Fakültesi, Doğum Hastanesi,Devlet Hastanesi Halk sağlığı Kurumu başta olmak üzere bütün sağlık kurumları önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yapılmıştır.

Mersin

Mersin Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapılmıştır.

seyhmusdursunmersin1

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]