Milyonlarca kamu emekçisini, emeklisini  ve halkı yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı 03.08.2015 tarihinde Ankara’da yapılmıştır. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının üyesi olduğu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Toplu Sözleşme sürecine ilişkin yaklaşımlarını ve taleplerini bir basın açıklamasıyla ifade etmek ve Konfederasyon heyetini kitlesel olarak toplantıya uğurlamak üzere üye sendika yöneticilerini Ankara’ya çağırmıştır.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden Ankara’ya gelen ve toplu sözleşme taleplerini iletmek ve toplu satış sözleşmesi mantığını protesto etmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümek isteyen KESK yönetici ve üyelerine çevik kuvvet polisleri tarafından kimyasal gazlarla saldırılmıştır. Polis müdahalesinden önce herhangi bir uyarı yapılmamıştır.

Başka pek çok üye ve yönetici gibi sendikamız Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, Kadın Genel Sekreterimiz Belkıs Yurtsever ve Mali Sekreterimiz Şinasi Dursun yoğun bir biçimde saldırıya maruz kalmışlardır. İbrahim Kara, Şinasi Dursun ve Belkıs Yurtsever kimyasal gaz yaralanmasına bağlı olarak hastaneye kaldırılmışlardır. Toplanma ve ifade özgürlüğümüzü engelleyerek görevini kötüye kullanan, üye ve yöneticilerimizi kasten yaralayan polisler ve onlara bu yönde talimat veren amirleri hakkında 05.08.2015 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

Demokratik haklarını kullanan ve barışçıl bir biçimde basın açıklaması düzenlemek isterken gözaltına alınan, yaralanan ve yoğun kimyasal gaz saldırısına maruz kalan üye ve yöneticilerimize yönelik bu saldırılar geçici AKP hükümetinin emek, demokrasi ve özgürlükle arasındaki uçurumun ne kadar derin olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve KESK’e bağlı tüm sendikalar zorlu mücadelelerin ardından kurulmuş emeğin öz örgütlülükleridir. Sendikalarımıza ve üyelerimize yönelik yıllardır devam eden saldırılar bizleri mücadelemizden alıkoyamadığı gibi mücadele azmimizi ve örgütlü gücümüzü büyütmektedir. Kamu emekçilerinin olduğu kadar toplumun geniş kesimlerinin de taleplerini ve haklarını sahiplenerek mücadele yürüten sendikalarımızda mücadelemiz baskı ve şiddete rağmen devam edecektir.

Hükümet unutmamalıdır ki; toplu sözleşme haktır. Kamu emekçileri yandaş sendikalarla kurulan masalara itibar etmeyecek, toplu biçimde satışa izin vermeyecek ve taleplerinin takipçisi olacaktır. 06.08.2015

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]