sivashastanekapatmaSivas’ta yeni yapılan hastane için mevcut hastanelerin kapatılarak birleştirilmeye çalışılmasının yankıları sürüyor. Kamuoyunda büyük tepkilere yol açan birleştirme projesine Sağlık Emekçileri Sendikası da karşı çıktı. Eyleme hastalar ve hastane çalışanları da destek verdi.

Numune ve Devlet Hastanelerinin birleştirme planlarına tepkiler devam ediyor. Sivaslıların ‘Kirli plan’ diye nitelediği dönüşüm projesine şubemiz üyeleri kapatılması düşünülen Devlet Hastanesi önünde hastanelerin birleştirilmesine karşı çıktı. Hastane personelleri ve hastalarında destek verdiği protesto eyleminde sendika üyeleri “Hastaneler halkındır, kapatılamaz”, “Sivas uyuma hastanene sahip çık”, “Sağlık haktır erişimi engellenemez” şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklamada bulunan SES Şube Başkanı Serkan Çelikgün, özel hastane sayılarındaki artışı ve uygulamaları gördükten sonra sağlığın birileri tarafından rant kapısı olduğunu gördüklerini söyledi.

“Bugün Devlet Hastanesindeyiz, çünkü yıllardır Sivas halkına hizmet veren hastanemiz birleşme adı altında kapatılmak isteniyor” diyen Serkan Çelikgün, şöyle devam etti: “Yılda 900 bin hastaya hizmet veren ve 9 bin 300 ameliyatın yapıldığı 313 yataklı, yaklaşık bin personeli bulunan ve yüzde 70 doluluk kapasitesi ile çalışan devlet hastanemizin birleştirme adı altında kapatılması planlanmakta ve mevcut bulunduğu yerden bölge hastanesine taşınma planları yapılmaktadır. Küçülme olarak ifade edebileceğimiz planla personel fazlası ortaya çıkacak ve asgari ücretle çalışan taşeron işçiler işsizlikle karşı karşıya kalacaktır. Hiçbir alt yapısı olmadan Numune Hastanesinin taşınma planına Devlet Hastanesinin de dahil edilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturmuştur. Bu birleştirilmenin şuan itibariyle Sivas halkına fayda sağlamayacağı gerçektir. Böylesi bir durumun ortaya çıkmasının altında yatan neden nedir? Vatandaşın sağlık hizmetine ulaşmasının önüne konulan engeller kaldırılana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yetkililerden bu yanlıştan bir an önce dönmelerini, Sivas halkından da hastanelerine sahip çıkmalarını bekliyoruz.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]