Dev Sağlık İş yöneticisi Hotlar’ın işten çıkarılmasına eylemli yanıt: ‘Saldırı hak alma mücadelemizedir!’

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sağlıkta taşerona karşı mücadelenin önemli odaklarından Adana Balcalı Devlet Hastanesi’nde çalışan Dev Sağlık İş MYK üyesi Mustafa Hotlar ‘işçileri kışkırtmak’ suçlamasıyla işten çıkarıldı. SES, Dev Sağlık İş ve TTB hastane önünde ortak bir eylem düzenleyerek ‘Saldırı hak alma mücadelemizedir’ dedi. İşçiler tepkilerini sabah saatlerinde hastanede iş durdurarak gösterdi

adana-hastane-eylem

Adana Balcalı Devlet Hastanesi’nde çalışan ve yaklaşık üç aydır maaşını alamayan işçiler 7 Temmuz’da bir eylem yaparak maaşlarını istedi.

Hastane yönetimi ise işçilerin haklı talebine yanıt vermek yerine, hastane çalışanlarından Dev Sağlık-İş MYK üyesi Mustafa Hotlar’ı dün (13 Ağustos) “işçileri kışkırttığı ve çalışma düzenini bozduğu” suçlamasıyla işten çıkardı.

Hotlar’ın işten çıkarılması üzerine hastanede çalışan işçiler, TTB ve SES yöneticilerinin de destek verdiği bir basın açıklaması yaparak hastane yönetiminin kararını protesto etti.

Heyet hastane yönetimiyle görüştü

Sağlık emekçileri tepkilerini sabah saatlerinde iş durdurarak gösterdi. Daha sonra da Hotlar’ın da aralarında bulunduğu bir grup işçi hastane önünde oturma eylemine geçti.

SES, TTB ve Dev Sağlık İş temsilcilerinden oluşan bir heyet öğlen saatlerinde hastane yönetimiyle görüşerek Hotlar’ın yeniden işe alınmasını istedi. Hastane yönetimi ise işten çıkarma kararının taşeron şirketin kararı olduğunu ve şirket temsilcilerinin kararın “kati” olduğunu söylediğini aktardı.

Eylemler devam edecek

İlk görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmaması üzerine işçiler mücadeleye devam kararı aldı.

Balcalı Hastanesi, sağlıkta taşerona karşı örgütlenmenin ve ortak mücadelenin ilk ve en direngen odaklarından biri olmuş, işçiler militan eylemlerle hukuk dışı ihaleleri engellemiş ve Balcalı’daki direniş diğer hastanelerdeki taşeron çalışanların da mücadeleye katılımını teşvik etmişti.

 

Hastane yönetimi bu mücadelenin ileri kadrolarından Hotlar’ı işten çıkarmak için fırsat kolluyordu.

Sendika.Org/Adana

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]