Eş Genel Başkanlarımız ve MYK üyelerimiz Emek Partisi (EMEP) Genel Merkezi’ni ziyaret etti. EMEP Ankara İl yöneticisi Kadir Örnek’in kafasına çuval geçirilerek kaçırılıp tehdit edilmesi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Metal işçilerinin mücadelesine ilişkin yapılan baskı ve saldırılara karşı EMEP ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdiler.

Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, yıllardır değişenin yalnızca arabaların markaları olduğunu ancak insanları kaçıranların, mücadele eden kesimlere saldıranların zihniyetinin değişmediğini söyledi. İç güvenlik paketi gibi çıkarılan yasalarla bu baskıların daha da yasal bir kılıfa büründürülmeye çalışıldığını belirten Erden, emek ve demokrasi cephesi olarak bu saldırılara karşı mücadeleyi daha fazla ortaklaştırmak gerektiğini ifade etti. Yapılan saldırıların kim tarafından geldiğinin ortada olduğunu ifade eden Erden, SES olarak ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık da yapılan ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Partilerine yönelik bu saldırıların aslında işçi ve emekçilere yönelik bir saldırı olduğunu belirten Işık, kendilerine verilmek istenen mesajı aldıklarını yineledi. “Demek ki doğru yoldayız. Bundan sonra inadına daha çok işçiye gideceğiz. Metal grevlerini daha çok anlatacağız” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]