Dün aramızdaki kadınlar acımasız yöntemlerle yaşamdan koparılmaya devam ediyorlar. 2015 Yılında 143 kadın öldürüldü.

Haziran ayı başından beri Muğla’da 4 kadın katledildi. Daha 23 yaşındaki Funda, 26 yaşındaki Menekşe, 39 yaşındaki Ayfer’in acısı yüreğimizin ortasındayken ; üç gündür kayıp olan Cansu’nun ölüm haberini aldık.

CANSU 18 YAŞINDAYDI, CİNSEL SALDIRIYI UĞRAMIŞ, ÖLDÜRÜLMÜŞ, BUZDOLABINDA SAKLANMIŞ BEDENİ SUYA ATILMIŞ HALDE BULUNDU , 3 GÜN SONRA…AYNI ANDA 25 YAŞINDAKİ ARZU KÖSE’NİN NİZİP DE KOCASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ HABERİNİ ALIYORUZ.

Daha Özgecan’nın mahkemesinde arsızca ifade verenlerin kanımızı donduran ifadeleri ile kendimize gelememişken üst üstte gelen kadın cinayetleri ile sarsılıyoruz.

Fakat isyanımız sesimizi çoğaltacak daha çok haykıracağız. İsyanımız öfkemiz büyüyor.

YETER ARTIK ,YETER ARTIK!!!

KADIN KATİLLERİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTİYORUZ!

KADIN KATİLLERİNE İYİ HAL İNDİRİMİNİN UYGULANMAMASINI İSTİYORUZ!

BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ!

1 milyon 200 bin kişinin talebini haykırıyoruz ve mecliste üyesi bulunan tüm partileri göreve çağırıyoruz:

Kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ve istismar davalarında keyfi uygulanan tahrik indirimi, iyi hal indirimi gibi cezayı indiren ve caydırıcı olmaktan çıkaran suçu sıradanlaştıran kararların alınmasının önüne geçecek gerekli hukuki düzenlemeler yapılmalıdır.

Büyük mücadeleler sonucunda kazandığımız haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz!

Yeryüzü kadın ve erkeğin eşit ve özgürce, yan yana yürüyeceği aydınlık bir yola kavuşuncaya kadar sokaktayız, yasta değil, isyandayız!

Kendi adaletimizi kuruncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

27 Haziran 2015 cumartesi günü Dalyan’da “kadın katliamına dur demek için yapacağız yaşam hakkı yürüyüşümüze” herkesin isyanımıza destek vermesini bekliyoruz.

 

KARYA KADIN DERNEĞİ, EMEK BENİM DERNEĞİ, KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ, KESK KADIN MECLİSİ, EV EKSENLİ ÇALIŞANLAR SENDİKASI, TEZ KOOP İŞ SENDİKASI,CKD, ÇYDD MUĞLA ŞUBESİ, BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ, HDP MUĞLA KADIN MECLİSİ, CHP İLÇE KADIN KOLLARI

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]