1 Mayıs’ın Taksim’de Kutlanmasının Anayasal Bir Hak Olduğuna Dair Önemli bir Karar Daha!..

Facebook
Twitter
WhatsApp

alt1 Mayıs 2013’te en demokratik hakkımız AKP tarafından engellenerek Taksim Meydanı emekçilere yasaklanmış, İstanbul açık cezaevine dönüştürülmüş, polis müdahalesi sonucu yüzlerce emekçi şiddet kullanılarak gözaltına alınmıştı. Ardından 33 kişi hakkında, “Mecidiyeköy ve Şişli civarında toplanarak Taksim’e çıkmaya çalıştıkları,  izinsiz toplantı ve gösteri yaptıkları” iddiasıyla kamu davası açılarak ceza verilmesi talep edilmişti.

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün (16 Nisan 2015) görülen karar duruşmasında 33 kişi hakkında ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Gerekçeli hükmün daha sonra açıklanacağının belirtildiği kararda, “Her ne kadar sanıklar hakkında kanuna aykırı şekilde toplantı ve gösteri yaptıkları gerekçesiyle 2911 sayılı yasanın 28/1 maddesi uyarınca cezalandırılmaları için mahkememizde kamu davası açılmış ise de, toplanan delillere göre Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasamızın 90. maddesi göz önüne alındığında sanıklara atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı kanaatiyle ayrı ayrı beraatlerine…” denildi.

AİHM kararlarına da uygun olan bu son karar, AKP’nin tüm gerçek dışı iddia ve gerekçelerini bir kez daha ortadan kaldırmış oldu.

Emekçiler 2015 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü tüm illerde ve Taksim Meydanı’nda en coşkulu ve  kitlesel şekilde kutlayacak, alanlarda da AKP’nin emek karşıtı ve anti demokratik uygulama ve politikalarını teşhir edecektir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]