RİZE’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türkiye genelinde 13 Mart’ta yapılacak grev için bildiri dağıtmak isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Rize Şubesi yöneticileri iddiaya göre özel güvenlik görevlileri tarafından engellenerek güvenlik odasına götürülmek istendi.

SES Rize Şube Başkanı Deniz Çelebi ile sendika yöneticisi Ayşenur Güneş, 13 Mart’ta ‘Hizmet Üretmiyoruz’ sloganı ile Türkiye genelinde hastanelerde uygulanacak olan grev öncesi sağlık çalışanlarını bilgilendirmek Recep Tayyip Erdoğan bildiriengel1Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bildiri dağıtmak istedi. İddiaya göre sendika görevlileri kendilerine müdahale eden özel güvenlik görevlileri tarafından güvenlik odasına götürülmek istendi. Buna karşı çıkan sendika görevlileri ile özel güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası bildiri dağıtmalarına izin verilmeyen sendika görevlileri hastane önünde açıklama yaptı.

Türkiye genelinde 13 Mart tarihinde uygulanacak grev kararı öncesi sağlık çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla bildiri dağıttıklarını anlatan SES Rize Şube Başkanı Deniz Çelebi, özel güvenlik görevlilerinin engeli ile karşılaştıklarını belirterek şöyle dedi:

“Bize, ‘bildiriniz yasa dışı, AKP iktidarını kötülüyorsunuz, dağıtamazsınız’ dediler. Bizi özel güvenlik odasına almak istediler. Bizde buna karşı çıktık. Sağlıkçıların hiçbir taleplerini seslendirme yerine AKP iktidarının taleplerini yerine getirmemizi istiyorlar. Hastanede müthiş derecede bir baskı var. Sağılıkçılar konuşamıyor, konuşanı susturuyorlar. Bu bireye kadar gidecektir. Bir yerde patlama yapacaktır.”

“BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ”

SES Rize Şubesi Yöneticisi Ayşenur Güneş ise “Bildiri dağıtmak istediğimiz servislerde öyle bir korku oluşturmuşlar ki kimse bildiri dahi almak istemedi. Ancak baskılar bizi yıldıramaz. Biz bildirileri dağıtmaya devam edeceğiz. Biz dağıtacağız onlar peşimizden toplamaya devam edecek ama biz arkadaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]