2015 yılının Ocak ayında gecikmeli olarak ödenen sabit ek ödemeler, ne yazık ki Şubat ayının 15’inde ödenmesi gerekirken ödenmeyerek çalışanlar yine mağdur edilmiştir.

Gece gündüz demeden günün 24 saati insan kurtarma eylemini gerçekleştiren sağlık ve sosyal hizmet emekçileri emeklerinin karşılığına asla denk gelmeyen ücretler almakta, almaları gereken düşük ücretlerini bile ne yazık ki zamanında alamayarak sıkıntılar yaşamaktadır.  

2015 yılı bütçesi TBMM’de görüşülürken bu bütçenin yetersiz olduğunu ifade ettiğimizde gaz, jop ve gözaltılara maruz kaldığımızda sessizliğe bürünen Sağlık Bakanının, daha yılın ilk aylarında yaşanan bu sıkıntılara ilişkin nasıl bir açıklama yapacağını merak etmekteyiz.

Ya her zamanki gibi sessizliğe bürünerek 3 maymunu oynayacak ya da inandırıcı olmayan gerekçelerle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini kandırmaya çalışacaktır.

Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak daha yılın ilk aylarında bile yaptığı hesabı tutturamayan Sağlık Bakanını ve AKP iktidarını uyarıyoruz;

Özveri ile sağlık hizmeti sunan emekçileri daha fazla mağdur etmeden sabit ek ödemeleri derhal ödeyin.

Kendi çıkardığınız yasalara uyun.

Aksi takdirde sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı sıkıntıların ve mali kayıplarının hesabını soracağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

MERKEZ YÖBETİM KURULU

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]