Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, Siirt Şubemizin Siirt Devlet Hastanesinde yaşanan sorunlarla ilgili yaptığı açıklamaları ve uyarıları dikkate almak, halkın ve çalışanların sağlığını korumak için gerekli önlemleri almak yerine sendika temsilcimizi hedef alan açıklamalar yapmakta, hastanede yaşanan sorunların da üstünü kapatmak istemektedir.  

Siirt şubemiz, hem sağlık çalışanları hem de halkın sağlığı konusundaki sorumluluğu gereği, kısa bir süre önce açılan Siirt Devlet Hastanesi ile ilgili tespitlerini ve gözlemlerini hem sorumlularla hem de kamuoyu ile paylaşmıştır. Siirt Şubemiz, özellikle hastanenin radyoloji biriminin, radyasyon yayılmasını engelleyecek kurşunlama yapılmadan 4 ay boyunca çalıştığı ve radyoloji katında ciddi oranda radyasyon yayılması olduğu konusunda uyarılarda bulunmuş, bu durumun hem hastalar hem de çalışanlar üzerindeki etkisini paylaşmıştır.

Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, www.siirtliler.net adlı internet sitesine bir yazı yazarak sendika temsilcimizi hedef almış, hakaret içeren ithamlarda bulunmuştur. Genel Sekreter, sendika şubemizin yapmış olduğu açıklamayı temsilcimizin kişisel görüşü ve değerlendirmesiymiş gibi sunmaya çalışmakta, bu yolla konuyu kişiselleştirmeye, kamuoyunu yanıltmaya ve hastanede yaşanan sorunların üstünü örtmeye çalışmaktadır.

Şu bilinmelidir ki, Siirt Şubemiz tarafından kamuyu ile paylaşılan bilgiler ve uyarılar, sendikamızın görüşleri ve değerlendirmeleridir. Sendikamız, Genel Sekreter tarafından yapılan açıklama ile ilgili olarak gerekli hukuksal süreci başlatmıştır ve bu sürecin takipçisi olacaktır. Bununla birlikte, Siirt Devlet Hastanesi ile ilgili olarak tespit edilen sorunların düzeltilmesi için de konuyu takip etmeye, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edecektir. 31.12.2014

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]