ADIYAMAN; 1 MAYIS YASAKLANAMAZ, YARGILANAMAZ

Facebook
Twitter
WhatsApp

Tüm Dünyada ve ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü, KESK yöneticilerinin oluşturduğu tertip komitesi tarafından 1 Mayıs 2014 günü bir miting düzenlenmişti. Yapılan yasal başvuru ile valilik 1mayisdavatarafından Tertip komitesine verilen güzergâh ve alanda kutlamalar kitlesel bir katılımla büyük bir olgunluk içerisinde ve belirlenen saatler arasında yapılmış, hiçbir olumsuzluk yaşanmadan miting sonlanmıştı. Miting ve yürüyüşten aylar sonra tertip komitesindeki 7 KESK li yönetici arkadaşımız hakkında 2911 sayılı toplantı ve gösteri kanununa muhalefet etmekten soruşturma açılmış ve soruşturma ceza davasına dönüştürülmüştür. Düzenlenen miting için gerekli başvurular yapılmış, gerekli izinler alınmış, miting alanına girenler ve taşınan pankart/dövizler güvenlik güçlerince kontrol edilmiş olmasına rağmen taşınan pankart ve katılımcılardan bir kısmının atmış olduğu sloganlar açılan davaya bahane edilmektedir.                         

Mitingimizi yasaklayamayan, katılımı engelleyemeyenler adeta öç alırcasına tertip komitesini hedef seçmektedirler. Ülkede her gün ileri demokrasiden bahsedenler en temel demokratik haklarımızın önüne set çekmeye çalışmaktadırlar. Dünyada ve Türkiye de örneği olmayan bu tür yasakçı zihniyetlerden vazgeçilmelidir.

AKP Hükümeti ve onun yerel yöneticileri ilimizi adeta yasaklar kentine dönüştürmek istemektedirler. 10.10.2014 Tarihinde valilikçe her türlü gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılması “Bir süreliğine” yasaklanmıştı. Şimdide 02.12.2014 Tarihinden itibaren bahsedilen etkinlikler valilik kararı ile gündüz saatleri dışında yasaklanmıştır.

Sendikalar valiliğin belirlediği saatlerde çalışma yürüten kurumlar değildir. Hele hele KESK hiçbir şekilde bu baskıcı, engelleyici zihniyete teslim olmayacaktır. KESK i ceza davalarıyla yasaklamalarla sindirmek ve kendi kalıpları içerisine sokmak isteyen iktidar ve yerel uzantıları geçmişte bunu birçok kez denediler, başaramadılar; şimdiki çabaları da boşunadır.    

              Biz KESK Adıyaman Şubeler platformu olarak yargılanmakta olan tertip komitesindeki arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu, yasakların olmadığı, özgür ve demokratik bir ülke yaratma mücadelemizi tüm baskılara rağmen geçmişte olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğimizi belirtiyoruz.    04.12.2014

 

Yaşasın KESK

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz

 

 

KESK Adıyaman Şubeler Platformu

Adına

Cahit ÖNDER

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]