ENFLASYON FARKLARI ÖDENSİN, EK ÖDEMELER MAAŞA VE EMEKLİLİĞİMİZE YANSITILSIN ,

VERGİ ORANLARI DÜŞÜRÜLSÜN

            Bu hafta 2015 bütçesi meclis komisyonuna sevk edilmiştir.2015 bütçesi daha çok zam, vergi, ÖTV getirmektedir.

            Devlet kurumlarının açıklamış olduğu açlık sınırı ve yoksulluk sınırı ortadadır. Ekim ayı enflasyonu 1,9 açıklanmıştır. 2015butceDirekt cebimize yansıyan Pazar ve market fiyatları uçmuştur. Elektrik ve Doğalgaz’a yapılan zam % 9 olup, devamı gelecektir. Merkez Bankası yıl sonu Enflasyon beklentisini yükseltmiştir.

            İktidarın devlet memurları, asgari ücretli ve emeklilere yaptığı zam ortadadır. Yandaşlarla imzalanan sözleşme gereği zam miktarı yıl için 122 tl dir. Buda % 6 ya denk düşmektedir. Gerçek Enflasyon şu anda % 10 u geçmiştir.

            Yapılan Saray ve alınan uçağın bedeli 2 milyondur. Yoksulluk ve fakirlik   ortada iken vicdanları sızlıyor mu. Bizim vicdanımız rahat mı. Daha dün Başbakan öve öve kalkınma programı açıklamıştır. Bu programda işçi ve emekçi yoktur.

Kasa boş diyenler Hakim ve savcılara , Akademik personele yüksek zamlar yapmıştır. Tabi ki itirazımız yoktur. Fakat bu zam tüm çalışanlara yapılmalıdır.

Değerli arkadaşlar;

BUGÜN SUSMAK DEĞİL, BİRLİK OLMA ZAMANIDIR.

-2014 yılı enflasyon farkı olarak en az % 5 zammın hemen maaşlarımıza yansıtılmasını

-Tüm ek ödemelerin, maaşımıza ve emekliliğimize yansıyacak şekilde , Bordrolarımıza ilave edilmesini,

-Vergi oranlarının Evli ve iki çocuklu bir devlet memurunun maaşı nispetinde kesinti yapılmayacak şekilde belirlenmesini acilen talep ediyoruz.

Değerli Eskişehirliler;

Bu taleplerle topladığımız imzaları Başbakana gönderecek, yıl sonuna kadar eylem ve etkinliklerimizi sürdürecek, Muhalefet parti milletvekillerini ziyaret ederek bütçe görüşmelerine müdahil olacağız. Bu talepler ile mücadelede bulunmanız, katılım sağlamanız sonucunda kazanımların olacağının bilincindeyiz.

Dayatılan fakirlik, yoksulluk, güvencesiz çalışma, angarya, az personel çok iş ve daha fazla performanstır. Sonuç Madende ölmezsen, serviste ölürsün.

Yalçın MUTLU

SES ESKİŞEHİR ŞUBESİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]