Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, IŞİD terör örgütünün Kobane’ye saldırısını protesto etti.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Kobane halkına sahip çıkmak ve IŞİD örgütünü protesto etmek amacıyla bir eylem yaptı.

Bu akşam Bahabey Caddesi Özdoğanlar Kavşağı’nda toplanan platform üyeleri Pir Baba Çamlığı’na kadar yürüyüş yaptı. Burada bir basın açıklaması yapan kobaneısidkinamaplatform üyeleri, daha sonra ise oturma eylemi yaptı.

Yürüyüş ve eylem boyunca “IŞİD öldürüyor, dünya seyrediyor”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP”, “Yaşasın halkların kardeşliği” “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “diren Kobane, Çorum seninle” şeklinde sloganlar atan eylemciler, “Kobane halkı yalnız değildir“ mesajı verdi.

Eyleme çok sayıda siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar destek verdi.

Platform adına bir konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, “Kobanê, bütün insanlık ailesi adına direniyor. Kobanê halkı topraklarını, evlerini, canlarını korumak için tarihsel bir direnişi bütün imkânsızlıklara rağmen onurla ve kararlılıkla sürdürüyor. Kobanê direnişi aynı zamanda IŞİD vahşetinin Suriye ve Irak toprakları başta olmak üzere Ortadoğu ve Türkiye’yi etkilemesinin ve yayılmasının önüne geçilmesi açısından da büyük bir önem taşıyor” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]