Savaşlar her zaman yıkım, açlık, hastalık ve ölüm demektir. Rojava Kürdistan’ında sürdürülen savaş, bunların en kirli ve ağır olanıdır. Yıllarca BAAS rejimi tarafından bastırılan, ezilen kürt halkı, savaşla birlikte rejim güçleri ve insanlıktan, evrensellikten nasibini almamış çeteler tarafından kendi rojavayardimtopraklarında kimsenin savaşına taraf olmayan Rojavalılara en vahşi ve barbar şekilde saldırmakta, savaşı dayatmaktadır.

Savaş bir yana, asıl insanlık dışı olan uluslararası güçlerin, bazı komşu ülkelerin sessizliği hatta çetelere yardımıdır. Bu durum o kadar katmerli ki insani yardımlar bile yapılmamakta ve engellenmektedir.

Biz, Rojavalı halkımızın bu acısını yakından hissediyoruz. Hemen yanı başımızdaki kardeşlerimizin savaştan kaynaklı mağduriyetlerini bir nebze de olsa giderme bizim insani ve vicdani sorumluluğumuzdur.

Savaştan kaynaklı sınır kapıları kapalı, gıda ve ilaç girişi hemen hemen sağlanamamakta, yerel üretim yapılamadığından kaynaklı zor günler geçiren Rojava Kürdistanına özellikle ramazan ayı olmasını da göz önüne alarak gıda ve ilaç kampanyası başlatıyoruz.

Saygı değer halkımız ve değerli emekçiler,

Gıda kampanyamız 20 Temmuza kadar devam edecek olan ramazan paketi şeklinde Yağ, Pirinç, Şeker, Mercimek, Un Makarna içeren temel gıda malzemelerini kapsayacak paket şeklinde olacaktır. Gıda paketleri belirlenen marketlerde kampanyamız adına direk satın alınabilecektir. Ayrıca dışarıdan da paket veya farklı şekilde gıda yardımı yapmak isteyenler sendikalarımıza ulaştırılabilirler. İlaç yardımı ise Sağlık alanındaki sivil toplum kurumları üzerinden gerçekleştirilecektir.

Ramazan ayında savaşın devam ettiği yaz günlerinde gerçek yardım ve hayır Rojava halkına yapılacak olandır. Tüm emekçileri ve halkımızı Rojava Yardım Kampanyasına katılmaya davet ediyoruz.03.07.2014

                                                             KESK ŞUBELER PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]