AKP’nin 7 Haziran Cumartesi günü Diyarbakır’da “çözüm süreci çalıştayı” düzenlediği saatlerde Lice’de kalekol yapımını protesto eden halka ateş açılması sonucunda bugün hastanede yaşamını yitiren yurttaşımızla birlikte 3 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Ardından Lice halkının ölülerine ve yaralılarına sahip çıkmak için gittiği hastanede de saldırı devam etmiştir.

 

Yine ertesi gün ülkenin dört bir yanında Lice halkı ile dayanışma içinde olan ve bu saldırıyı protesto eden halkların üzerine kurşun, gaz bombası, tazyikli su sıkılarak, tepkiler bastırılmaya çalışılmıştır. Yüzlerce yurttaşımız bu saldırılarla yaralanmış ve gözaltına alınmışlardır.

 

Daha dün Roboski’de üzerlerine bomba yağdırılan gencecik bedenlerin, Uğur Kaymaz’ların, Ceylan Önkol’ların hesabını vermeyen ve her fırsatta da öldürmeye devam eden AKP iktidarının, Kürt halkına ve ülkemiz halklarına barış getirmeyeceği gibi savaştan, ölümden başka bir şey vaat etmediği bir kez daha Lice’de görülmüştür

 

Ölümle yaşam arasındaki o ince çizgide insan kurtarma eylemini gerçekleştiren biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, ölümü değil yaşamı, düşmanlığı değil kardeşliği, savaşı değil barışı savunmaya devam edeceğiz.

 

Barış, kardeşlik, eşitlik için Kürt sorunu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmeli ve Kalekol inşaatları derhal durdurulmalıdır.

 

Lice’deki katliamda yaşamını yitiren insanlarımızın yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı diler, ülkenin dört bir yanında haklarını arayan, özgürlük isteyenlere karşı şiddetle karşılık veren AKP faşizmine karşı sokağın birleştirici gücüyle hareket edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz. 09.06.2014

 

 

 

 

                                                                                  MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]