Iğdır İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tuzluca İlçe Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serpil Paşayiğit Şuataman sendikamız Iğdır temsilcisi Hemşire Hidayet Akay’ı önce tehdit etmiş, ardından yakınları ve hastane güvenlik görevlilerine dövdürterek açıkça suç işlemiştir. Konuya yönelik olarak adli makamlar düzeyinde işlem başlatılmıştır.

sendikamız Iğdır temsilcisi ve aynı zamanda işyeri temsilcimiz Hidayet Akay’ın 11.02.2014 günü hastanede nöbetçi olduğu saat 17.00-18.00 igdirtemsilcisiddetsaatleri arasında hastaneye pansuman yaptırmak için gelen bir hastanın, hastaneyi şikayeti ile ilgili konuşması üzerine, arkadaşımız gelen hastaya yasal haklarını hatırlatmış ve dilerse Tuzluca Kaymakamlığı’na şikayet edebileceğini ifade etmiştir. Nöbet esnasında akşam hastane başhemşiresi Serpil Paşayiğit Şuataman arkadaşımızın yemek yediği sırada odaya girmiş ve pansuman yaptırmaya gelen hastaya niçin Kaymakamlığa hastaneyi şikayet etmesini söylediğini belirtmiş ve arkadaşımızı tehdit etmiştir. Bu tehditten sonra hastanede hasta kabul kısmında çalışan ve aynı zamanda Serpil Paşayiğit’in kardeşi olan Cengiz Paşayiğit hastane koridorunda arkadaşımıza küfretmiştir. Daha sonra arkadaşımız Serpil Paşayiğit’e yaptığının suç olduğunu, kendisini savcılığa şikayet edeceğini belirtmesi üzerine Serpil Paşayiğit’in yanında bulunan Cengiz Paşayiğit yeniden tehditte bulunmuş ayrıca hastane güvenlik görevlisi Göksel Yüce de arkadaşımıza tehditte bulunmuştur. Bu olaylardan birkaç saat sonra da Cengiz Paşayiğit’in oğlu Muhammed Paşayiğit ve yanındaki birkaç kişiyle birlikte hastane acil servis giriş kısmında arkadaşımıza saldırmış ve darp etmiştir. 

Darp sonrası arkadaşımız Hidayet AKAY’ın vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve kanama meydana gelmiş olup üç gün iş göremez raporu almıştır Hastane işyeri temsilcimiz Hidayet Akay olayla ilgili olarak polise şikayette bulunmuştur. Ancak şikayetinden sonra da tehditler artarak  devam etmektedir.

Yaşanılan bu olay Tuzluca İlçe Devlet Hastanesi hastane başhemşiresi Serpil Paşayiğit’in keyfi ve baskıcı uygulamalarını göstermesi açısından son derece vahim bir örnektir ve hastane başhemşiresinin ailesi ve akrabaları ile birlikte hareket ederek hakimiyet kurmak istediğini göstermektedir.

Yaşanan bu durum hastane yönetim biçimi açısından  vahimdir ve bir an önce gerekli idari tedbirlerin alınması gerekmektedir. Olayla ilgili olarak hızlı bir biçimde soruşturma başlatılması, soruşturma süresince  işyeri temsilcimiz Hidayet AKAY’ın amiri ve olayların bizzat içinde olması nedeniyle Bakım Hizmetleri Müdürü (Başhemşire) Serpil PAŞAYİĞİT ŞUATAMAN’ın açığa alınması, bu olayda dahil bulunan herkese gerekli idari tedbirlerin alınmasını talep etmekteyiz.

Tuzluca İlçe Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu olay, bu hastanede iş barışının tehlikede olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Sözü edilen olayla ilgili gerekli idari işlemlerin yapılmamasının daha vahim sonuçlar doğuracağı, bundan, olayların içindeki kişiler kadar, kurumunuzun da sorumlu olacağı unutulmamalıdır.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]