Pzt, 27 Ocak 2014

alt29’u üye ve yöneticimiz toplam 31 kişinin  tutuklu olarak yargılandığı İstanbul Davasının ilk duruşmasında savunmaların tamamlanmasının ardından verilen aradan sonra, akşam saatlerinde karar açıklandı. Duruşma sonucunda 19 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan ve 11 aydır cezaevinde olan 23’ü KESK’li toplam 24 kişi tahliye oldu. Mahkeme 6 KESK’linin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki  duruşma 6 Mayıs’ta görülecek.Tahliye olan yönetici ve üyelerimizin başta aileleri olmak üzere tüm yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Tahliye Olan Yönetici ve Üyelerimiz:

EĞİTİM SEN: Aşır Emir, Aynur Barkın, Ayşe Tuncer, Berivan Doğan, Erdal Korkmaz, Erkan Karadaş, Mehmet Püremiş, Nazife Onay, Nursel Tanrıverdi, Ömer Açık, Sinan Eşiyok, Veli Zengin, Yalçın Düzgün
SES: Yüksel Almaz, Meryem Özsöğüt (Emekli), Cem Coşkun (Emekli)
BES: Dursun Doğan, Ejder Erbulan, Metin Erkan Özkan, Ulaş Erduran
TÜM BEL SEN: Hüseyin Kalanç
YAPI YOL SEN: Cafer Bin
HABER SEN: Muzaffer Halisdemir

Tutukluluğunun Devamına  Karar Verilenler:

EĞİTİM SEN: Selvi Polat, Nurcan Kısa, Mehmet Sarı

TÜM BEL SEN: Nazmiye Kaya, Ali Erdoğan, İbrahim Sönmez

Adana, Malatya, Bursa, İzmir ve Ankara davalarından sonra İstanbul davası ile hukuktan yoksun kes-kopyla-yapıştır iddia-namelerle emek ve demokrasi mücadelemizin sorgulanmayacağını bir kez daha ispatlanmıştır.

Diğer taraftan yaşanan tahliyelere rağmen bugün 26 KESK’li hala cezaevindedir.Bunun için üzerimizde yarattıkları baskılara bizi sindireceklerini sananlara bir kez daha sesleniyoruz. KESK olarak emeğe yönelik saldırıların her geçen gün artmaya devam ettiği, demokrasinin kırıntılarının bile rafa kaldırılmak istendiği bir ülkede konfederasyonumuzu itibarsızlaştırma, kriminalize etme çabalarına karşı verilecek yanıtın, emeğin, demokrasinin, barışın ve özgürlüğün sesini yükseltmekten geçtiğini biliyoruz. Bunun için emeğin hak ettiği değeri aldığı,  demokrasinin, barışın ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir dünya kurana dek mücadelemize devam etme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında sesiz kalmayacağız..

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]