Tutuklu Avukatlar Derhal Serbest Bırakılmalıdır

Facebook
Twitter
WhatsApp

altHatırlanacağı üzere; 18 Ocak 2013 tarihinde İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde yapılan operasyonla başta ÇHD Genel Merkezi ve İstanbul Şubesi ile Halkın Hukuk Bürosu olmak üzere kurumlar ve evler basılarak 16 avukat gözaltına alınmış; aralarında hukuk danışmanımız Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 9 avukat tutuklanmıştır. Avukatlar gözaltı sırasında keyfi uygulamalara maruz kalmış, basın üzerinden peşinen suçlu ilan edilmiş, asılsız iddialar gerçekmiş gibi sunulmuş, darp edilerek zorla DNA ve parmak izleri örnekleri alınmıştır.

Tüm bu saldırıların ana nedeni savunmanın susturulması, etkisizleştirilmesi ve hukuk danışmanlığı yaptıkları kurumlara gözdağı verilmesidir.

Son yaşanan gelişmeler de göstermiştir ki, artık tuz kokmuş, yargı ve hukuka olan güven onarılamaz derecede kaybedilmiştir. Özellikle son birkaç yıldır binlerce öğrenci, gazeteci, siyasetçi, sendika aktivisti ve avukat siyasal amaç ve talimatlarla tutuklanmıştır. Hukuk garabeti iddianamelerle yıllarca cezaevlerinde tutulmaktadırlar. AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararları bile hiçe sayılmaktadır.

Yaklaşık bir yıl aradan sonra tutuklu avukatların ilk duruşması 24-25-26 Aralık 2013 tarihlerinde Silivri Hapishane Yerleşkesi Duruşma Salonu’nda başlayacaktır.

Artık bu hukuksuzluğa son verilmeli, aralarında Konfederasyonumuz hukuk danışmanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu avukatlar derhal serbest bırakılmalıdır. Tüm demokratik kamuoyunu davanın takipçisi ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

YÜRÜTME KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]