Emek Ve Demokrasi Mücadelemizi “Suç” Olarak Görenlerin Mesnetsiz İddia-nameleri Bir Bir Çöküyor: İzmir Davasında 4 KESK’li Tahliye Oldu!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Cmt, 02 Kasım 2013

altKonfederasyonumuza yönelik baskıların devamı olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında farklı illerde açılan davalar sürüyor. Daha önce görülen Adana, Bursa, Malatya davalarından sonra dün İzmir Davasının ilk duruşmasında da aylardır hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan, bağlı sendikamız EĞİTİM SEN yönetici ve üyesi 4 arkadaşımız daha tahliye oldu.

Tahliye olan arkadaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması 30 Ekim’de başladı ve dün de sürdü. Duruşma sonucunda 19 Şubat 2013 tarihli operasyonda tutuklanan Eğitim Sen Aydın Şube Örgütlenme Sekreteri Ali Gün ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu şube üyesi Hayri Aktaş, 18 Ocak 2013 tarihli operasyonda tutuklanan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Üyeleri Serap Dursun ve Zeynep Yılmaz tahliye oldu. Bir sonraki duruşma 23 Ocak 2014 tarihinde görülecek.

İzmir Davası mücadelemizi baskı altına almaya yönelik kuşatma operasyonlarının, kes-kopyala-yapıştır iddia-namelerin hukuksuzluğu bir kez daha ispatlamış, kuşatma operasyonları ile KESK’i sindirebileceklerini sananların hevesini kursağında bırakmıştır.

KESK olarak emeğe yönelik saldırıların her geçen gün artmaya devam ettiği, demokrasinin kırıntılarının bile rafa kaldırılmak istendiği bir ülkede konfederasyonumuzu itibarsızlaştırma, kriminalize etme çabalarına karşı verilecek yanıtın, emeğin, demokrasinin, barışın ve özgürlüğün sesini yükseltmekten geçtiğini biliyoruz. Bunun için emeğin hak ettiği değeri aldığı, demokrasinin, barışın ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir dünya kurana dek mücadelemize devam etme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Mücadelemizi baskı altına almayı hedeflediği açık olan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında sessiz kalmayacağımızın altını bir kez daha çiziyoruz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]