altSon yıllarda çeteleşme ve mafyalaşma örgütlenmesindeki artış ve yaygınlık kaygı verici düzeydedir. Bu tür örgütlenmelerin arkasında kimi güvenlik gücü mensuplarının bulunduğuna dair yaygın görüş ve iddialar vardır. Nitekim uyuşturucu satışının çoğu yerde artık aleni yapılması, mahalle karakolları yakınlarına tezgahlar kurulması, çete liderlerinin eskortlar eşliğinde dolaşması bu iddiaları doğrulamaktadır.

İstanbul Gülsuyu’nda yaşananlar AKP polisiyle çetelerin içiçe geçtiğini gözler önüne seren son örnek olmuştur. Son iki aydır Gülsuyu adeta çetelerin cirit attığı bir yer olmuştur. Evlatlarına, çocuklarının geleceğine sahip çıkan insanlarıımız defalarca saldırıya uğramasına, on’a yakın kişi silahla yaralanmasına rağmen güvenlik güçleri seyretmekle kalmamış, saldıran çeteleri değil saldırıya uğrayanları gözaltına almıştır. 

Güvenlik güçlerinin koruması ve kollamasından güç alan çeteler 29 Eylül 2013 tarihinde Hasan Ferit Gedik adlı gencimizi hedef almış, katletmiştir. Diğer yaralılar hala hastanede yaşam mücadelesi vermektedirler. 

Hastanede sivil polislerin vatandaş görünümünde delil karatma girişimi iddiası sözün bittiği yerdir. Bu tür karanlık girişimler derhal aydınlatılmalıdır. 

Alçakca cinayeti kınıyor, Hasan Ferit Gedik’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

AKP Hükümeti katilleri ve onları koruyup kollayanları yakalayıp yargı önüne çıkarmalı, çete örgütlenmelerini dağıtmalıdır.  Eski kontrgerilla mensuplarının bu örgütlenmelerdeki rolü açığa çıkarılmalıdır.

                               
                                                                                                       Yürütme Kurulu 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]