altHaziran ayında Gezi Parkında başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan geniş halk kesimlerinin özgürlük, eşitlik ve adalet talepleri AKP’nin polisi tarafından her türlü baskı ve şiddet uygulanarak sindirilmeye çalışılıyor. Son olarak ODTÜ’den yol geçirilmesi ve ağaçların kesilmesine karşı mahalle sakinlerinin ve öğrencilerin yaptıkları protestolara karşı uygulanan polis şiddeti, Tuzluçayır semtinde yapılmak istenen Cami-Cemevi-Aşevi projesine karşı halkın gösterdiği tepkiye uygulanan şiddetle iyice tırmandırılmaktadır.

Maalesef bu olayları protesto etmek ve Hatay’da öldürülen Abdullah Cömert’in katillerinin yargı önüne çıkarılması için Hatay/Armutlu halkının gösterdiği demokratik tepkiye karşı uygulanan polis şiddeti bir gencimizin daha hayatını kaybetmesine yol açmıştır. Hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ailesine, dostlarına ve tüm demokrasi güçlerine başsağlığı diliyoruz…

KESK olarak bugün (10 Eylül) ülke genelinde emek ve demokrasi güçleri tarafından yapılacak olan protesto gösterilerine tüm kamu emekçilerini katılmaya, eşitlik-özgürlük ve adalet talebimizi halkımızla birlikte yükseltmeye çağırıyoruz!

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]