AKP’nin Mücadelemizi Sindirmeye Dönük Kes-Kopyala-Yapıştır İddianameleri Bir Bir Çöküyor!

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

altKonfederasyonumuz Denetleme Kurulu üyesi Erdoğan Canpolat, Eğitim Sen Malatya Şubesi üyeleri Zülfikar Ejder Sütçü ve Özkan Karataş’ın tutuklu olmak üzere toplamda 13 üyemizin yargılandığı Malatya davasının ikinci duruşması 24 Eylül Salı günü görüldü. Duruşma sonucunda 7 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan KESK Denetleme Kurulu üyesi Erdoğan Canpolat, Eğitim Sen Malatya Şubesi üyeleri Zülfikar Ejder Sütçü ve Özkan Karataş tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 

Sendikal mücadeleyi geriletmeye dönük AKP iktidarının kes-kopyala-yapıştır iddianamelerinin hukuksuzluğu her dava duruşmasında yeniden ortaya çıkarken, mesnetsiz iddialarla sürdürülen antidemokratik ve hukuksuz bu operasyonların konfederasyonumuzu bertaraf etmeye dönük amacına ulaşamadığı da bu sayede gözler önüne serilmektedir. 

KESK olarak tahliye olan arkadaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Mücadelemizi baskı altına almaya her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında sessiz kalmayacağımızın altını bir kez daha çiziyoruz. 

Konfederasyonumuzu itibarsızlaştırma, kriminalize etme çabalarına karşı verilecek yanıtın, emeğin, demokrasinin, barışın ve özgürlüğün sesini yükseltmekten geçtiğini biliyoruz. Emeğin hak ettiği değeri aldığı demokrasinin, barışın ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir dünya kurana dek mücadelemize devam edeceğiz. 

Yürütme Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]