Parklar Halkındır! Hukuksuzluğa, Şiddete Son Verin; Gözaltıları Derhal Serbest Bırakın’!

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

altDün Vali Mutlu Gezi Parkı’nın kapılarını halka açıyoruz dedi, Parka girenler polisin saldırısına uğradı, gözaltına alındı. 

Taksim’de dün yine polis şiddeti, haksızlık ve hukuksuzluk vardı. 

Yanlarında çocuklarıyla, bebekleriyle gelen yurttaşlarımıza acımasızca saldıran polis yine içlerinde bir bebeğin ve üç çocuğun olduğu birçok yurttaşımızın yaralanmasına neden oldu. Taksim Dayanışması bileşenleri, dayanışmayı oluşturan emek/meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilci ve yöneticilerinden yaklaşık 35 kişi gözaltına alındı. 

Önceki gün eli palalı, “insan kasabı” görüntüsüyle Taksim sokaklarında yurttaşa saldıranlar serbest bırakılırken, tek suçu hakları için mücadele etmek ve halkın en temel haklarını baskı ve şiddete rağmen savunmaya devam etmek olan Taksim Dayanışma üyeleri gözaltına alınmıştır.  İşte AKP hukuku, İşte AKP’nin ileri demokrasisi!

AKP hükümetine ve Vali’ye sesleniyoruz; 

Artık bu hukuksuzluğa ve halka yaptığınız zulme son verin!

Hiçbir baskı ve şiddet, parkları halka kapatamaz. Polisinizi parklardan, meydanlardan çekin; hukuksuzca gözaltına aldığınız herkesi derhal serbest bırakın!

Bütün bu baskılara ve şiddete rağmen, bizi biz yapan tüm değerlerimizin verdiği güçle, mücadelemizden, taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz!

                                                                                     Yürütme Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]