MARDİN’DE BİNGÖL’DEKİ TACİZCİLERİN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bingöl’de yaşanan taciz ve tecavüz olayının, sanıklarının serbest bırakılmasının öfkesi yüreğimizde her geçen gün büyürken Bulunduğumuz ilde yine böyle bir olayla sarsılmış bulunuyoruz. Anadillerini savunmaktan başka hiçbir suçları olmayan binlerce insanı yıllardır zindanlarda tutarken, bu halka karşı işlenen aşağılayıcı suçları ise görmezden geldiği gibi üstünün örtülmesi için de elinden gelen her şeyi yapıyor.Bu bıngoltacizserbestanlayışı şiddetle kınıyoruz. Bugünlerde Midyat’ta bir öğrenci yurdunda yaşanan tecavüz olayının öfkesini yaşıyoruz. Uzak yerlerden okumaya gelmiş çocuklarımızın içinde bulunduğu koşullar ve şartlar açısından düşünüldüğünde bu ülkenin tecavüzcüleri kollayan yasalarından ve devletin hiç birşey yokmuş gibi pervasızca davranması karşısında utanç duyuyoruz. Kendilerine “toplumu ıslah ediyoruz” diyen bir anlayışın ürünü bir yurtta olması ise, bize batsın sizin ıslah etme biçiminiz, batsın düşünceleriniz dedirtiyor. A.X isimli öğrencimiz, büyük umutlarla geldiği Midyat’ta yaşamının kararacağı bir yurtta, aylarca yurt yöneticisi H.K’nın cinsel istismarına ve tecavüzüne uğradı. Bu olayın araştırılma şekli ve sergilenen tutum bize şunu gösterdi ki bunu yapan ve kendisine yandaşlık yapanlar: adeta biz iktidar yanlısıyız, yalan, iftira ve kötülük de olsa yaparız ve üstünü de örteriz anlayışıyla karşı karşıyayız. Bizim de yaptığımız bazı görüşmeler sonucu tecavüz olayının birden fazla çocuğu kapsadığı kanısına vardık. Midyat Cumhuriyet başsavcılığı bunları çocukların ağzından duymasına rağmen, yurtta kalanlar ile ilgili kapsamlı bir muayene yapılmadı. Spermlerdeki DNA testi için zanlı H.K’nin çarşafları alınıp incelenmedi. En can alıcı nokta ise bu çirkin olaya maruz kalan çocuğun ifadesi alındığında, çok sıradan bir olay gibi davranıldı. Pedagog ve sosyal hizmet uzmanı hazır bulundurulmadı.En vahimi ise çocuk bunu söyledi diye suçlu gibi herhangi bir destek hizmeti almadan hakim karşısına çıkarıldı.

Buradan başta Midyat kaymakamı olmak üzere Midyat’taki bütün devlet yetkililerine sesleniyoruz. Neyi saklamaya çalışıyorsunuz veya kimi suçlamaya çalışıyorsunuz.. Ya da bu çirkin olayın üzerini kapatmak için kimlerden ve nerelerden “icazet” aldınız. Böyle bir olayla itham edilen adına yurt denilen bu dehşet verici yer, neden halen kapatılmadı. Taciz ve tecavüze maruz kalan başka öğrencilerin olması ihtimalini neden göz ardı ediyorsunuz. Yoksa insanın vicdanını ve hayatını yaralayan bu olay size normal mi geliyor.

Sayın devlet yetkilileri bu olay bize normal gelmiyor. Ve Midyat cumhuriyet başsavcılığını tekrar göreve çağırıyoruz. Yurt idarecisi iken kaloriferci olarak gösterilen bu şahsı kollayan, yurt yöneticileri ve onların uzantıları da tecavüz suçunu işlemişlerdir. Toplumun vicdanında asla ve asla kendilerini aklayamayacaklardır.

N.Ç olayı, E.A olayı ve son olarak da A.X olayının takipçisi olacağımızı, yargı sürecini takip edeceğimizi ve davanın seyrini etkileyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışa karşı demokratik tavrımızı ortaya çıkaracağımızı buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

MARDİN KESK ŞUBELER PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]