alt

Emek ve demokrasi mücadelemizde yanımızda olan, halkın bağımsız ve gerçek haber alma hakkına önemli katkılar sunan HAYAT TV ekranlarının bir kez daha kapatılmak istenmesi AKP’nin hala Taksim/Gezi Parkı direnişini doğru okumadığını göstermektedir. RTÜK’ün “HAYAT TV’nin lisansı olmadığı ve kaçak yayın yaptığı” gerekçesi ise, gerçeği gizleme çabasından başka bir şeyi ifade etmemektedir. Altı yıldır yayında olan Hayat TV’nin RTÜK’e lisans başvurusu olmasına rağmen kapatılmak istenmesi geride kalan birkaç muhalif yayın organına da tahammülsüzlüğün vardığı boyutu göstermektedir. 

Emekten, demokrasiden, eşitlikten ve kardeşlikten yana muhalif basın yayın organlarına uygulanan bu baskı sadece basın yayın organlarına değil, halkımızın da haber alma hakkına vurulan bir darbedir.

Bu gidişle sıranın Başbakanın hışmına uğrayan sosyal medyaya geleceğini kestirmek için kahin olmaya gerek yoktur! İktidar intikam hareketine start vermiştir.

RTÜK, iktidarın sopası olmaktan vazgeçmelidir. AKP’nin değil kamunun yararına hizmet etmelidir. 

Uluslararası sözleşmelere de aykırı olan, muhalif basına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saldırı niteliğindeki bu uygulamayı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Karar derhal geri alınmalı ve HAYAT TV yayınına devam etmelidir. 

Yürütme Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]