Değerli basın emekçileri ve saygıdeğer halkımız. Bu gün yine ilimizde yaşanan, sağlık emekçisinin şiddete maruz kaldığı bir olay nedeniyle karşınızdayız. Harran Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli Doktor Ahmet ÇAKMAK, 09 haziran 2013 Pazar günü saat 07:30 sularında yüksekten düşme- kafa travmasıyla gelen bir hastaya müdahale etmiş. Hastanın tüm tetkik ve tahlilleri saglikcisiddet11haziranyapılmış ve kafa grafisinin çekilebilmesi için bilgi işlem kaydı yapılması istenmiştir. Teknik olarak kayıt yapılmadan röntgen filminin çekilemediğini anlatmaya çalışan hekim arkadaşımıza, hasta yakınlarınca ısrarla kayıt yapılmadan film çekilmesi istenmiş. Teknik olarak ısrarla bunun mümkün olmadığın anlatmaya çalışan hekim arkadaşımız, Hastanın babası tarafından yumruklanmıştır. Tehditlerde ve hakaretlerde bulunan hasta yakınları polis yardımı ile uzaklaştırılmışlardır. Hastanın tüm işlemleri bitirildikten sonra ileri tedavi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.

Öncelikle bu saldırıya maruz kalan meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. bir daha böylesi üzücü bir olaya maruz kalmamasını umuyoruz!

Sağlık hizmeti veren her kademeden sağlık emekçileri (hekiminden, hemşireye, temizlik görevlisinden, bilgi işlem görevlisine) yaptıkları işin niteliği itibari ile kutsal bir mesleği, severek ve isteyerek icra ediyorlar.

Her türlü reklamla mükemmel bir sağlık hizmeti sunum sistemi yaratıldığına inandırılan halk, sağlık kurumlarına başvurduğunda asıl uygulamaları görmeye başlamaktadır. Gördüğü bu uygulamanın sorumlusunu da sistem olarak görme yerine sağlık çalışanları olarak görmektedir. Mesleği icra eden sağlık emekçileri sağlık bakanlığının uyguladığı politikalardan, personel eksikliğinden, hastanelerin teknik ve fiziki eksikliklerinin sorumluları değillerdir.

Buradan Harran Devlet Hastanesinde görevli Doktor Ahmet ÇAKMAK için, Harran Cumhuriyet Başsavcılığına, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliğine ve Sağlık Bakanlığına basın yolu ile çağrıda bulunuyoruz. Hekim arkadaşımıza görevi başında “fiili saldırıda” bulunan, tehditler ve hakaretler savuran bu şahıslar hakkında derhal adli soruşturma başlatılmasını, sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor can ve mal güvenliğinin sağlanması istiyoruz. Bu işin takipçisi olacağımızı buradan yineliyoruz.

Buradan Halkımıza defalarca yaptığımız çağrımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz. . Sağlıkta yaşanan sorunların sorumluları sağlık emekçileri değil bu politikaları uygulayanlardır. Hizmet alırken yaşayacağınız sorun ve sıkıntıları şiddet yolu ile değil, diyalog ve çözüm odaklı ele alıp çözüm istenmesi gerekmektedir.

 

 

                                                                                                                                SES URFA ŞUBESİ

                                                                                 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]